«АК Інжинірінг» та «Київміськбуд» розділили 627 мільйонів, доданих в «Олімпійський»
13.03.2011   //  

ДП «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» 9 березня уклало угоди з АТХК «Київміськбуд» та ТОВ «АК Інжинірінг» загальною вартістю 627,32 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Київміськбуд» отримає 150,56 млн на будівельно-монтажні роботи по Договору №2-2008 на виконання робіт з реконструкції НСК «Олімпійський» від 28.11.2008 року, що укладений між Національним спортивним комплексом «Олімпійський» та АТХК «Київміськбуд» у зв’язку з корегуванням проектно-кошторисної документації.

«АК Інжинірінг» отримає 476,76 млн грн. на аналогічні роботи по Договору генерального підряду №21-2010 від 22.06.2010р., укладеному між Національним спортивним комплексом «Олімпійський» та ТОВ «АК Інжинірінг» у зв’язку з корегуванням проектно-кошторисної документації.

Додаткові кошти на реконструкцію НСК «Олімпійський» було виділено 11 березня рішенням уряду. На початку місяця Кабінет міністрів також підіймав вартість реконструкції стадіону на 872,5 млн грн. Тепер загальна вартість реконструкції складає 3878,43 млн грн.

Минулого року Рахункова палата зробила висновок, що тримільярдна вартість реконструкції НСК “Олімпійський” вже вдвічі перевищувала її первісну вартість і у 1,5 рази перевищила вартість будівництва “Донбас Арени” у Донецьку та аналогічних спортивних арен в європейських країнах, де проходили міжнародні чемпіонати з футболу.

“Вартість одного місця вболівальника на НСК “Олімпійський” сьогодні є найдорожчою – 43,6 тисячі гривень – порівняно з вартістю місць на побудованих до майбутнього чемпіонату стадіонах”, – йшлось у повідомленні Рахункової палати, зробленому до останніх подорожчань кошторису реконструкції.

АТХК «Київміськбуд», ТОВ «АК Інжинірінг» та ТОВ «Завод «Майстер-профі» є генпідрядниками реконструкції «Олімпійського».

«Київміськбуд» після останніх подій з відчуженням компанії зятем Леоніда Черновецького повернулась у власність Київської міськради, та, за даними учасників ринку, може знаходитись під впливом голови СБУ Валерія Хорошковського.

ТОВ «АК Інжинірінг» раніше приймало участь у будівельних проектах Рината Ахметова, рік тому серед власників компанії був Іван Шакуров, бізнес-партнер віце-прем’єра з питань Євро-2012 Бориса Колеснікова.

«Майстер-профі» належить Дмитру Мишалову, менеджеру девелоперських проектів групи «Приват» Ігоря Коломойського.