Пілотів для нового Airbus Януковича будуть готувати тільки в Донецьку
23.02.2011   //  

Теоретичну та тренажерну підготовки пілотів для літаків Airbus-320 державного авіапідприємства «Україна» буде проводити донецьке ТОВ «Авіаційний сертифікаційно-тренувальний центр «СКАЙ». Погодження на закупівлю послуг по процедурі «закупівля у одного учасника» на суму 850 тис грн. 9 лютого надало Міністерство економіки. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні неконкурентної закупівлі, яке ж в розпорядженні НГ,  вказано, що «згідно з листами Державіаадміністрації від 20.01.2011 р. № 1.18-00543 та від 28.01.2011 р. № 1.18-00835 єдиним виконавцем із забезпеченням повного циклу підготовки (теоретична, тренажерна підготовки та введення до ладу) членів льотних екіпажів на ПС А-320 для допуску до самостійних польотів є ТОВ «Авіаційний сертифікаційно-тренувальний центр «Скай» (м. Донецьк)».

Фірма «Скай» заснована Ганною Ковтун, Оленою Гамаюновою та Вадимом Кімом.

ДАП «Україна» Державного управління справами надає авіапослуги вищому керівництву України. Минулого літа президент Віктор Янукович вперше здійснив політ літаком Airbus-319-115XCJ. Це невеликий літак на 40 місць, тому він не підходить для здійснення польотів офіційних державних делегацій, які складаються з значно більшої кількості людей. Обслуговування авіапарку «України» коштує понад 47 млн грн. на рік.

Нагадаємо, для польотів Віктора Януковича ДАП «Україна» орендувало за 7,50 млн грн. на рік коштовний італійський вертоліт Augusta у фірми, заснованої близькими до оточення президента донеччанами.