Племінник Ратушняка накормить Ужгород наддорогим хлібом через некомпетентність конкурентів
09.02.2011   //  

28 січня комітет конкурсних торгів Ужгородської міськради оголосив результати конкурсу по закупівлі хлібо-булочних виробів для міських шкіл та садочків, які шокували учасників конкурсу, повідомляє «Закарпаття онлайн».

На тендері переміг приватний підприємець Андрій Лабик – племінник екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка – з найвищою ціною 3,60 грн. за хліб вагою 750 г. Разом з тим на тендер подавались пропозиції 3,10 грн. за буханець. За цю різницю цін міський бюджет переплатив близько 100 тис. грн.

Мер Ужгороду Віктор Погорєлов по слідам скандалу заявив, що тендер відбувся чесно.

«При проведенні тендеру у більшості учасників не було повного пакету документів для участі у тендері, а переносити тендер для того, аби дати змогу учасникам оновити папери, ніхто не має права. І коли відкрили конверти з даними, вийшло так, що законні підстави бути учасником цих закупівель має лише той, хто і став переможцем. А те, що заднім числом хтось починає говорити, що інші учасники пропонували кращу ціну – це спотворення фактів. Міська влада неодмінно врахує питання, які виникли в цій ситуації. Я ж наголошую: тендери мають проходити винятково у відповідності до законодавства, і – закликаю всіх учасників належно до них готуватися!», – заявив мер.

Згідно опублікованих документів про тендер, у конкурсної комісії були всі підстави для відхилення навіть більш дешевих пропозицій, оскільки учасники не змогли надати необхідний пакет документів, у тому числі довідки про заборгованість за кредитами.