Державна іпотечна установа орендує офіс за 1,5 мільйони
09.02.2011   //  

Державна іпотечна установа продовжила на рік оренду офісу у Києві площею 800 кв м за адресою бул.Лесі Українки, 34а, оф.201-301. Угода вартістю 1,44 млн грн. укладена з ВАТ «Український проектно-інвестиційний центр». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість оренди одного квадратного метру склала 150 грн. Головним акціонером ВАТ «Український проектно-інвестиційний центр» є ТОВ «Колар-центр», засноване кіпрськими компаніями «Бестонія лімітед» та «Лерідо лімітед».

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за процедурою «закупівля у одного учасника», повідомляється, що ДІУ вже займає офіс у вказаній будівлі. Неконкурентна процедура торгів обрана «з метою економії коштів».

У січні 2011 року статутний капітал ДІУ був збільшений на 2 млрд грн. відповідно урядової постанови від 11 жовтня 2010 року. Отримані кошти ДІУ планує спрямувати на рефінансування банків для кредитування ними забудовників з метою будівництва (завершення будівництва) об’єктів житлового призначення, а також для кредитування фізичних осіб з метою придбання житла в цих об’єктах.

Станом на 10.01.2011 видано перший кредит банку для фінансування добудови об’єкту житлового призначення у Харкові. Ставка рефінансування банку складає 11% річних.