Євросоюз згорнув фінансування через спроби «регіоналів» погіршити закон про держзакупівлі
24.01.2011   //  

Голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Манулель Пінту Тейшейра висловив занепокоєність спробами внести зміни в закон про державні закупівлі, які не відповідають в цілому концепції даного закону. Про це він заявив на круглому столі з питань європейської інтеграції України, повідомляє “РБК-Україна“.

«На жаль, в закон про держзакупівлі хочуть внести поправки, і спільно з Світовим банком будемо спостерігати за цим питання», – заявив Тейшейра.

За його словам, через такі спроби Світовий банк та Євросоюз вирішили призупинити фінансування проектів з консультаційної допомоги Україні у розробці законодавства про державні закупівлі.

Нагадаємо, уряд подав до парламенту законопроект №7532 про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель.

Планується повністю вивести з під дії тендерного законодавства закупівлі державних підприємств, які складають більшу частину від всіх державних закупівель. Також урядовці пропонують скоротити перелік документів до оприлюднення, через що у відкритому доступі більше не буде інформації про учасників торгів, а відтак неможливо буде дослідити тендерні змови пов’язаних між собою учасників тендерів.