Екс-бютівець заробив мільярд на залізниці, очолюваній його партнером
14.01.2011   //  

ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» (ККРТ) 24 грудня уклала угоду з ДП «Укрзалізничпостач», згідно якої поставить на залізницю продукції на 594,97 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Залізниця придбала у обраної за результатами тендеру фірми стики, клеми, прокладки, вкладиші, втулки, ізоляція, шайби, накладки, з’єднувач.

Як повідомляв НГ, 15 грудня між держпідприємством та ККРТ також була укладена угода на придбання закладних анкерів на 306,46 млн грн.

Загальна сума передноворічних контрактів залізниці і КРРТ склала 901,43 млн грн.

Засновниками фірми є брати Дубневичі. Ярослав Дубневич до минулої осені був одним з лідерів львівської організації БЮТ. На початку 2000-х років Дубневич разом з нинішнім директором «Укрзалізниці» Михайлом Костюком зареєстрував патент на винахід закладного анкеру. Власником патенту визначено ККРТ. Ще один з патентів було зареєстровано Дубневичем, Костюком та нині покійним міністром транспорту Георгієм Крипою.

Після призначення Костюка головою «Укрзалізниці» ТОВ «ККРТ» протягом 2009 року виграла низку тендерів залізниці на суму 1,37 млрд грн.