НБУ дав на будівництво санаторію ще 6 мільйонів через халтуру проектантів
08.01.2011   //  

Управління Нацбанку в Івано-Франківській області закупило додаткові роботи з будівництва санаторно-оздоровчого комплексу «Прикарпаття» НБУ по вул.Грушевського, 7 у м.Яремче Івано-Франківської області. Вартість робіт склала 5,74 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи закуплені по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника» у ТОВ «Вотекс-спецмонтаж-плюс», яке навесні 2009 року виграло тендер вартістю 30,67 млн грн. на будівництво першої черги санаторію.

У обґрунтуванні закупівлі, яке є у розпорядженні НГ,  причиною додаткових вливань названо виявлення ряду суттєвих помилок та пропущених в проектно-кошторисній документації фізичних обсягів будівельно-монтажних робіт. Зокрема пропущені обсяги БМР по влаштуванню монолітних ростверків, монолітних перекриттів та сходів, кількості арматури, бетонної підготовки під фундаменти пожарних резервуарів, монтаж закладних деталей та металоконструкцій ліфтів і т. д. Виконавця проектних робіт Нацбанк не називає.

Сумська фірма «Вотекс-спецмонтаж-плюс» з 2004 року вигравала державні підряди виключно Нацбанку та органів влади Сумської області. Найбільші підряди на суму понад 220 млн грн. «Вотекс» отримав від Української академії банківської справи (Суми), яку очолює Анатолій Єпіфанов. Він відомий як давній товариш екс-голови Нацбанку Володимира Стельмаха, екс-президента Віктора Ющенко. Очолював обласну організацію «Нашої України». На останніх місцевих виборах став депутатом Сумської облради від Партії регіонів.