Залізниця отоварилася у фірм екс-міністра транспорту та партнера голови «Укрзалізниці»
04.01.2011   //  

Служба забезпечення ДП «Одеська залізниця» за результатами тендеру 14 грудня уклала угоду на придбання гальмівних колодок на суму 1,01 млн грн. у ПАТ «Трібо». Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Головним акціонером ПАТ «Трібо» є ВАТ «КФК». Цю компанію до призначення міністром транспорту на початку 2010 року очолював Костянтин Єфименко. Після грудневої реформи уряду Єфименко став першим заступником міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

Також у ВДЗ повідомляється про крупну закупівлю закладних анкерів на 306,46 млн грн.

ДП «Укрзалізничпостач» 15 грудня за результатами тендеру уклало угоду з львівським ТОВ «Колійні ремонтні технології».

Засновниками фірми є брати Дубневичі. Ярослав Дубневич до минулої осені одним з лідерів львівської організації БЮТ. На початку 2000-х років Дубневич разом з нинішнім директором «Укрзалізниці» Михайлом Костюком зареєстрував патент на винахід закладного анкеру. Власником патенту визначено ТОВ «Корпорація «Колійні ремонтні технології» (ККРТ). Ще один з патентів було зареєстровано Дубневичем, Костюком та нині покійним міністром транспорту Георгієм Крипою.

Після призначення Костюка головою «Укрзалізниці» ТОВ «ККРТ» протягом 2009 року виграла низку тендерів залізниці на суму 1,37 млрд грн..