Технічні вимоги щодо серії відеороликів з рекламою українських міст, приймаючих Євро-2012
22.09.2011   //  

Послуги у сфері радіомовлення і телебачення (виготовлення популяризаційної серії із п’яти відео роликів, розрахованих на європейського споживача).

В рамках підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Державне підприємство «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт», відповідно до покладених на нього завдань та функцій, забезпечує виконання заходу „Проведення широкої інформаційної кампанії, розміщення замовлення та виробництво і розповсюдження в Україні та за кордоном теле- і радіопрограм, рекламних роликів, друкованої продукції”  завдання 14 Додатку 2 до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2010 № 357.

Так, на виконання зазначеного завдання існує потреба у виготовленні популяризаційної серії із п’яти відеороликів, які будуть розраховані на європейського споживача, у форматі короткометражних промоційних фільмів (по 30 секунд) про приймаючі міста та основні туристичні напрями. У роликах повинні бути продемонстровані назви міст України, щоб іноземці запам’ятали їх. Усі ролики в цій серії повинні бути об’єднані однією загальною ідеєю. Промоційні відеоролики про приймаючі міста Євро 2012  будуть використані під час усіх офіційних заходів, міжнародних виставках, присвячених Чемпіонату Європи та Україні, як країні-господарю Євро, а також будуть транслюватися на найвідоміших світових телеканалах.

 

Популяризаційна серія із п’яти відео роликів, розрахованих на європейського споживача – це відеопродукт, який буде містити інформацію  про це відеопродукт, який буде містити інформацію  про унікальні місця нашої держави. Також важливим завданням являється створення єдиної візуальної концепції, яка об’єднає всю серію роликів.

Мета виготовлення відеороликів – донести унікальність України, неповторність краєвидів, сучасність а також автентичність різних куточків нашої держави.

Популяризаційну кампанію планується провести в кінці 2011 – першій половині 2012  років.

Планова періодичність почергового виходу відеоролику в ротацію 1-2 місяці.

Популяризаційна серія відеороликів складається з п’яти відеороликів. Серія відеороликів може містити тематику таку як, наприклад:

1.      «Київ.» Даний відеоролик показує унікальність міста Київ. Основною задачею відеоролику є залучення іноземців до України, а саме: до Києва, як до міста господаря Євро 2012, до міста, де буде проходити фінальний матч. Київ – головний політичний і фінансово-економічний центр країни. Увагу також потрібно зосередити  на унікальності Києва: міста з дуже багатою історією, культурою, архітектурою, духовністю, гостинністю, природою.

2.      «Львів.» Даний відеоролик покликаний розповісти іноземцям ще про одне місто, де необхідно побувати під час Чемпіонату. За минулий рік Львів дуже змінився, модернізувався, активно розвивається інфраструктура міста. Окрім цього, Львів завжди вважався «культурною» столицею України, де знаходиться найбільша частина усіх пам’яток архітектури та історії. Потрібно за 30 секунд показати найцікавіші та найсучасніші міста у Львові.

3.      «Донецьк» В цьому відеоролику також основною задачею є інформування іноземців про міста, які будуть приймати Євро 2012, в даному випадку Донецьк. Столиця Донбасу, яка готується прийняти п’ять матчів Євро, переживає великі перетворення. За рік до Євро наймаштабніші роботи ведуться на новому аеровокзалі, численних готельних та дорожніх проектах.  Потрібно показати та розповісти майбутнім гостям про це місто, запросити відвідати «ділову» столицю України.

4.      «Харків». Цей ролик розказує про місто Харків. Великий промисловий, транспортний, науковий, культурно-освітній центр України. У 30-секундному відеоролику потрібно показати найвидатніші міста, щоб у глядача виникло бажання відвідати Харків.

5.      «Україна». У фінальному п’ятому ролику із серії потрібно об’єднати всі міста, Київ Харків Львів Донецьк, а також доповнити Карпатами і Кримом. Даний ролик повинен підкреслити єдність нашої держави.

 

Виготовлені відеоролики та весь відзнятий матеріал повинні бути передані Замовнику на таких носіях: відеокасети  (наприклад mini DV або Betacam) або DVD-диски.

 

У вартість послуг по виготовленню популяризаційної серії із п’яти відео роликів, розрахованих на європейського споживача, входять всі витрати виконавця, в тому числі і витрати на підготовчі роботи, виготовлення фото-відео матеріалу, пост продакшн  та інші складові, необхідні для якісного надання послуг.

Технічні характеристики

 

Продукт що замовляється

(рекламний ролик, корпоративний фільм, інформаційний сюжет на кіно, заставка до програми, інше)

 

 

Серія з 5 телевізійних відеороликів споріднених спільною ідеєю.

Сюжети перших чотирьох роликів повинні стати ілюстрацією мальовнчих краєвидів міст, що приймають евро 2012. П’ятий ролик повинен об’єднати і доповнити чотири попердні ролики, ставши підсумком всієї комунікаціі.

 

 

Стиль Ігрові, пропагандиські, популяризаційні з музичним супроводженням
 

Хронометраж

 

Кожен з п’яти відеороликів повинен мати дві версії:

1)       Повну – 30 сек.;

2)       Скорочену – 15 сек.;

 

 

 

Формат

(кіно, 35; кіно, 16; відео)

 

Кіно, 35 мм

 

Графіка, 2-D/3-D

(вказати приблизно проценти по відношенню до загального хронометражу)

 

20-40%

 

Розміщення

(Ситуації та місця контактів з ЦА –  ТБ, кінотеатри, виставки, презентації, ін.)

 

Європейські канали телебачення

 

Цільова аудиторія

 

Широкі верстви населення.

Вікова група від 14 до 65 років.

Рівень доходів низький, середній, вище середнього. Ядро ЦА: жінки та чоловіки 21-45 років.

 

 

Базис креативної стратегії

 

За допомогою яскравих образів, необхідно розкрити унікальність та неповторність чотирьох міст, а також об’єднати всю Україну фінальним роликом.

 

 

Головне повідомлення (ідея), яке повинне прозвучати в ролику

 

 

Ми живемо в дивовижний країні.

 

Слоган

 

Для кожного ролика слід розробити оригінальні слогани пов’язані  між собою спільною пропагандисткою ідеєю. Також можливий єдиний слоган, але лише в тому випадку, якщо він зможе об’єднати всю серію роликів.

Відеоролики повинен містити  зображення логотипу України – стилізований малюнок у вигляді квітки соняшника.

 

 

Очікуване емоційне враження від перегляду

 

Неперевершене бажання відвідати Україну.

 

 

Музичне оформлення

(потрібно / не потрібно)

 

Ролики повинні бути виконані в естетиці сучасних популярних музичних кліпів.

Слід написати оригінальну музику, створити музичний логотип (джингл), який гармонійно підкреслить візуальний ряд і стане невідємною частиною візуального образу.

 

 

 

Використання акторів

(потрібно / не потрібно)

 

У роликах повинні бути задіяні актори

(зірки або маловідомі – залежно від затвердженої ідеї).

У  разі наявності в даному документі  посилань  на конкретні торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника, після такого посилання слід вважати в наявності вираз “або еквівалент”.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі пропозицій конкурсних торгів документи, які підтверджують відповідність пропозиції конкурсних торгів учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим даним розділом, а також документ, який містить інформацію про вартість послуг (за підписом керівника підприємства та відбитком печатки). У вартість послуг по виготовленню популяризаційної серії із п’яти відео роликів, розрахованих на європейського споживача, входять всі витрати виконавця, в тому числі і витрати на підготовчі роботи, виготовлення фото-відео матеріалу, пост продакшн  та інші складові ,необхідні для якісного надання послуг.