Парад хіт-парадів-2015
04.01.2016   //  

Розпил на вагонах київського метро, «приватівець» ремонтує дорогу по завищеним цінам, серіал про війну «єрємєєвців» за мільярди залізниці, порятунок Києва від лайняної катастрофи.

У 2015 році у «Віснику державних закупівель» було опубліковано дані про тендери на 183 млрд грн. Найбільші тендери провели в системі «Нафтогазу», «Укрзалізниця», київські комунальники та Міноборони:

Замовник Млрд грн. Підрядник Предмет угоди
1. ПАТ «Укртрансгаз» 16,10 ПАТ «НАК «Нафтогаз України» Природний газ для забезпечення виробничо-технологічних потреб та власних потреб – 1 827 749,736 тисяч метрів кубічних

Мова йде за технологічний газ, необхідний для роботи газотранспортної системи.

2. Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 2,40 ТОВ «ВОГ аеро джет» Дизельне паливо.

У березні фірма Єрємєєва як завжди виграла тендер на річні поставки дизеля залізничникам…

4. Департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації 1,02 ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Комплексна модернізація вагонів з впровадженням асинхронного тягового приводу на КП «Київський метрополітен» (ІІ етап) – 50 вагонів

Класика розпилу японських грошей – заммера ще до тендеру заявив, що підряд отримають «крюківці» і задля їх перемоги з торгів викинули державний завод з дешевшою на 15% пропозицією.

3. Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 1,51 ПП «ОККО-бізнес контракт» Дизельне паливо

…але залізниця відразу перетендерила все заново, у червні віддавшись Антонову…

5. ПАТ «АК «Київводоканал» 0,67 ПАТ «Київметробуд» Будівництво Другої нитки головного міського каналізаційного колектора в м. Києві.

Це справжній ризик втопити Правобережжя у лайні, тому Кличко справді потроху видає гроші на будівництво.

6. Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 0,63 ТОВ «ВОГ аеро джет» Дизпаливо

…Однак «ОККО» не вдалось розвернутись, бо їх поставки почали блокувати через суди та АМКУ, і вже у вересні залізничники заново віддались фірмі вже покійного Єрємєєва.

7. Служба автомобільних доріг у Вінницькій області 0,61 ДП «Вінницький облавтодор» Експлуатаційне утримання та поточний ремонт автодоріг загального користування у Вінницькій області

Це ритуальні виплати облавтодору, який просто підтримує у існуючому стані мережу доріг Вінничини – найбільшу серед усіх областей України.

8. Міністерство оборони України 0,60 ПП «ОККО-бізнес контракт» Зимове дизпаливо

Скандальна закупівля по завищеним цінам, які вдалось знизити на чверть після ґвалту, піднятого журналістами і нардепами.

9. ПАТ «Київенерго» 0,56 ТОВ «Техномер», ТОВ «Ексіс Індастрі», ТОВ Фірма «Семпал Ко ЛТД», ПНВП «Ергомера» 14 тисяч теплових лічильників до 2017 року

По ідеї цієї кількості лічильників вистачить на усі житлові будинки столиці.

10. Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 0,33 ТОВ «ПБС» Ремонт дороги державного значення Н-09 Мукачеве-Львів на ділянках км 318+925 – км 341+700, км 349+123 – км 393+660

«Приватівський» нардеп Шевченко вибив цей підряд для своєї фірми, однак вже скоро з’ясувалось, що ціни на ремонт завищені і податківці почали розслідування.