Опис нових рекламних роликів Євро-2012 для споживання всередині України
16.09.2011   //  

Технічні вимоги щодо предмета закупівлі:

Послуги у сфері радіомовлення і телебачення (виготовлення популяризаційної серії із п’яти відеороликів з умовною назвою «Ми чекаємо на Євро 2012»).

В рамках підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Державне підприємство «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт», відповідно до покладених на нього завдань та функцій, забезпечує виконання заходу „Проведення широкої інформаційної кампанії, розміщення замовлення та виробництво і розповсюдження в Україні та за кордоном теле- і радіопрограм, рекламних роликів, друкованої продукції”  завдання 14 Додатку 2 до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2010 № 357.

Так, на виконання зазначеного завдання існує потреба у виготовленні популяризаційної серії із п’яти відеороликів з умовною назвою «Ми чекаємо на Євро 2012», які будуть розраховані на українського споживача.

Популяризаційна серія із п’яти відеороликів «Ми чекаємо на Євро 2012» – це відеопродукт, який буде містити інформацію  про поєднання зусиль Замовника та різних верств населення, людей різних спеціальностей щодо спільного внеску та уявлення про підготовку до чемпіонату Європи 2012 з футболу за допомогою яскравого відеоряду (комп’ютерної графіки).

Мета виготовлення відеороликів – передати дух українського народу щодо спільних внесків у підготовку до майбутнього чемпіонату Європи  2012 року з футболу, акцентувати увагу споживачів, та пропагувати наступну тезу – «перемога української команди – це справа рук кожного громадянина». Кожен громадянин повинен відчувати гордість за належність до такої події.

Відеоролики покликані відобразити інформацію, що поряд із організаторами чемпіонату величезний внесок вкладають люди різних професій  – футболісти, будівельники, вчителі, лікарі та інші, які об’єднують свої зусилля для представлення країни на належному рівні.

Популяризаційну кампанію планується провести в кінці 2011 – першій половині 2012  років.

Планова періодичність почергового виходу відеоролику в ротацію 1-2 місяці.

Популяризаційна серія відеороликів «Ми чекаємо на Євро 2012» складається з п’яти відеороликів. Серія відеороликів може містити тематику таку як, наприклад:

1.      «Будівельник.» або еквівалент. Даний відеоролик показує процес будівництва основних інфраструктурних об’єктів до Чемпіонату, де головним героєм є – будівельник. Окрім основного персонажу потрібно показати суміжні професії, такі як комунальник, прибиральник, різні дорожні служби.

2.      «Покоївка.» або еквівалент. Даний відеоролик демонструє рівень підготовки готелів та сферу обслуговування. Основним героєм в цій частину ролику виступає покоївка. Потрібно показати комфортні та хороші умови проживання, де звичайний іноземець буде почувати себе, як вдома. Потрібно відобразити атмосферу чистоти та гостинності, яку створюють головні герої ролика – покоївка, адміністратор і інші працівники готелю.

3.      «Вчителька.» або еквівалент. Даний відеоролик показує як лікарі та волонтери вивчають англійську мову. Головною діючою особою є – вчителька. Основний посил  міститься в тому, що усі в Україні готуються до зустрічі іноземців і здатні вивчити іншу мову, щоб вона не стала перешкодою у їх спілкуванні.

4.      «Офіціанти та працівники ресторанно – розважального бізнесу» або еквівалент. Цей ролик можна об’єднати з торгівельною сферою, та показати працю і підготовку сувенірних магазинів, де героєм становляться продавці-консультанти.

5.      «Фінальний». У фінальному п’ятому ролику із серії «Ми чекаємо на Євро 2012» зустрічаються усі герої. Вони готові зустрічати гостей та чемпіонат. Його сюжет повинен стати об’єднуючим та кульмінаційним у загальному відеоциклі».

Учасники процедури закупівель мають право запропонувати і іншу тематику відеороликів, опираючись на загальну мету створення серії відеороликів з умовною назвою «Ми чекаємо на Євро 2012» .

Виготовлені відеоролики та весь відзнятий матеріал по них повинні бути передані Замовнику на таких носіях: відеокасети  (наприклад mini DV або Betacam) або DVD-диски.

У вартість послуг по виготовленню популяризаційної серії із п’яти відеороликів під умовною назвою «Ми чекаємо на Євро 2012» входять всі витрати виконавця, в тому числі і витрати на підготовчі роботи, виготовлення фото-відео матеріалу, пост продакшн  та інші складові,необхідні для якісного надання послуг.

Технічні характеристики

 

Продукт що замовляється

(рекламний ролик, корпоративний фільм, інформаційний сюжет на кіно, заставка до програми, інше)

 

 

Серія з 5 телевізійних відеороликів споріднених спільною ідеєю про внесок людей різних професій у справу ЄВРО 2012.

Про єднання українців навколо футбольної тематики.

Сюжети перших чотирьох роликів повинні носити більш самостійний характер, а п’ятий (ротація якого планується на передодні відкриття ЄВРО 2012) стати кульмінаційним.

 

Стиль Ігрові, пропагандиські, популяризаційні з музичним супроводженням
 

Хронометраж

 

Кожен з п’яти відеороликів повинен мати дві версії:

1)       Повну – 30 сек.;

2)       Скорочену – 15 сек.;

 

 

Формат

(кіно, 35; кіно, 16; відео)

 

кіно,  якість 3/4 або 16/9 , 35 мм

 

Графіка, 2-D/3-D

(вказати приблизно проценти по відношенню до загального хронометражу)

 

20-35%

 

Розміщення

(Ситуації та місця контактів з ЦА –  ТБ, кінотеатри, виставки, презентації, ін.)

 

Національні канали телебачення України

 

Цільова аудиторія

 

Широкі верстви населення.

Вікова група від 14 до 65 років.

Рівень доходів низький, середній, вище середнього.

Переважно чоловіки, але й жінки у приблизному співвідношенні 5:3. Ядро ЦА: чоловіки 21-45 років.

 

Базис креативної стратегії

 

Креативна стратегія повинна дотримуватись футбольного стилю та передавати український дух через дух українського футболу – воля до перемог, командна гра, патріотизм.

Слід  провести паралелі між гравцями та вболівальниками. Між футболістами та людьми більш звичайних професій.

 

Головне повідомлення (ідея), яке повинне прозвучати в ролику

 

 

Підготовка до ЄВРО 2012 – це справа кожного громадянина.

Перемога – особистий вклад кожного.

 

Слоган

 

Для кожного ролика слід розробити оригінальні слогани пов’язані  між собою спільною пропагандисткою ідеєю.

 

 

Мова звернення

(укр., рос., ін.)

 

українська

 

Очікуване емоційне враження від перегляду

 

Відчуття піднесеності, гордості за те що ти українець, за свою причетність до спільної справи.

 

 

Музичне оформлення

(потрібно / не потрібно)

 

Ролики повинні бути виконані в естетиці сучасних популярних музичних кліпів.

Слід написати оригінальну музику, створити музичний логотип (джингл), за манерою виконання схожий на кричалки футбольних вболівальників. Створити п’ять його варіацій (одну під кожен ролик).

 

 

Використання акторів

(потрібно / не потрібно)

 

У роликах повинні бути задіяні актори

(зірки або маловідомі – залежно від затвердженої ідеї).

 

Начитка тексту

(потрібно / не потрібно,  м / ж, кількість, стиль подання, ін.)

 

В залежності від поданого сценарію відеоролики повинна супроводжувати начитка чоловічим голосом, який (умовно) можна б було назвати голос ЄВРО 2012. Солідний, молодий, можливо, в манері футбольного коментатора.