Тендерна алхімія: банк Фірташа отримав гривневі рахунки «Укртрансгазу» мінімум на три роки
01.08.2011   //  

ДК «Укртрансгаз» ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за результатами тендеру 15 липня уклав угоду з ПАТ «КБ «Надра» на послуги з розрахунково-касового обслуговування поточних рахунків у національній валюті. Вартістю угоди, розрахованої на три роки, склала 3,70 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері приймали участь чотири банки. Найдешевшу пропозицію зробив націоналізований «Укргазбанк» – 3,29 млн грн. Найдорожча пропозиція надійшла від «Приватбанку» Ігоря Коломойського – 4,75 млн грн. Російський «ВТБ банк» запропонував 4,197 млн грн. Пропозиція банку «Надра» Дмитра Фірташа була всього на три тисяч гривень дешевшою – 4,194 млн грн.

Згідно з протоколом про розкриття пропозицій, всі необхідні для участі в тендері документи у всіх банків були в наявності.

Переможцем тендеру було обрано пропозицію банку «Надра» яка була майже на мільйон гривень дорожчою від пропозиції державного «Укргазбанку». Вартість послуг банку «Надра», зафіксована в кінцевій угоді, – 3,70 млн грн. – також більша від пропозиції «Укргазбанку» майже на півмільйона.

На початку липня ПАТ «КБ «Надра» повідомив про завершення всіх процедур, які дозволили компанії Дмитра Фірташа Centragas Holding GmbH отримати 89,97% банку.

ДК «Укртрансгаз» є оператором всієї газотранспортної системи України.

Нагадаємо, раніше ДП «Державна продовольчо-зернова корпорація України» перейшла на обслуговування в АТ комерційний банк «ТК кредит», пов’язаний з бізнес-угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

Також «Економічна правда» повідомила про перевід зарплатних проектів кількох державних установ під можливим адміністративним тиском в «Перший український міжнародний банк» Рината Ахметова, «Надра банк» Дмитра Фірташа і «Всеукраїнський банк розвитку» Олександра Януковича.