Фірташівка отримала 113 мільйонів на програмне забезпечення від «Укртрансгазу», очолюваного фірташевцем
20.08.2013   //  

ПАТ «Укртрансгаз» в особі філії «Управління «Укргазтехзв’язок» 13 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ДіСі інжиніринг» на видання ліцензій на право користування програмним забезпеченням (ПЗ) вартістю 112,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено придбання програмного забезпечення німецької корпорації «SAP AG» (Акціонерне товариство SAP Aktiengesellschaft), призначеного для управління роботою «Укртрансгазу».

Українське представництво німецької корпорації ТОВ «САП Україна» також брало участь у тендері, однак з невідомих причин запропонувало ціну більшу на 9 млн грн.

За даними джерела «Наших Грошей», окрім вказаних виплат по тендерній угоді, також передбачені щорічні платежі за право користування придбаним ПЗ у сумі 26,84 млн грн. Ці виплати будуть продовжуватись до тих пір, поки «Укртрансгаз» користуватиметься придбаним ПЗ.

Минулого року «Укртрансгаз» провів аналогічний тендер на придбання ліцензійного ПЗ німецької фірми. Тоді підряд вартістю 92,54 млн грн. отримало ТОВ «ВІТ!», яке після того тендеру перейменувалось у «ДіСі інжиніринг» і вже з новою назвою виграло останній тендер.

Засновником фірми-переможця є Людмила Якименко, яку на початку 2012 року було обрано головою наглядової ради ПАТ «Кримський содовий завод» з групи Дмитра Фірташа.

Головою «Укртрансгазу» є Сергій Вінокуров, який до цього очолював компанію «Остхем Україна» та кілька інших структур з групи Дмитра Фірташа.

Докладніше про цю закупівлю тут.