«Донбасенерго» розіграло 11 мільйонів між сусідами Януковича
08.08.2013   //  
Виділено місце, де знаходиться маєток Януковичів. Горностаївська вулиця справа перетинається з Абрикосовою.

Виділено місце, де знаходиться маєток Януковичів. Горностаївська вулиця справа перетинається з Абрикосовою.

ПАТ «Донбасенерго» 19 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Востокспецремонт» на постачання 33 трансформаторів різних типів для Слов`янської ТЕС на 11,05 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Засновником донецької фірми «Востокспецремонт», яка з грудня 2012 року отримала підряди «Донбасенерго» на 87,72 млн грн., є Дмитро Кіріченко.

Єдиним конкурентом на цьому тендері була фірма «Союзмост» Олександра Губенка. Директором фірми, яка за рік отримала підряди “Донбасенерго” на 5,52 млн грн., є Андрій Зінатуллін.

Зінатуллін і Кіріченко фігурують у переліку громадян, яким Донецька міськрада 5 червня роздала під індивідуальну забудову ділянки розміром 10 соток по вулиці Горностаївській.

Вулиця Горностаївська знаходиться поряд з вулицями Абрикосовою та Райніса, де знаходяться маєтки Олександра та Людмили Януковичів.

У цьому ж переліку міськради є Ігор Миколайович Бондаренко. Так звуть брата директора «Донбасенерго» Едуарда Бондаренка. Брати пов’язані з оточенням Януковича компанією «Угольтранс». Також серед власників ділянок на Горностаєвській є Олексій Кураков, член дирекції «Донбасенерго».

Про цих та інших сусідів Януковичів докладніше тут.