13 мільйонів за школу пост-фактум віддають киянину і кіпрській «офшорці» з угрупування «Арт-мастера» (додано)
16.11.2012   //  

(додано повідомлення Юрія Дерев’янка)

Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації 31 жовтня уклало угоду з ТОВ «БК «Укрбудмонтаж» на будівництво школи на 520 місць у м. Носівка вартістю 13,06 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели з неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника», що обґрунтували необхідністю встигнути до кінця року освоїти виділені Кабміном кошти з державного фонду регіонального розвитку. Обрання підрядником «Укрбудмонтаж» пояснюють наявністю у фірми досвіду та необхідних матеріальних ресурсів.

Разом з тим школу у Носівці було збудовано ще до підписання офіційного договору. Тендер на школу оголосили лише у липні, натомість за повідомленнями місцевих ЗМІ у квітні цього року будівництво вже добігало кінця: «…Будівельні роботи не припиняються. Щодня там трудяться понад шістдесят робітників: маляри, сантехніки, монтажники… Вони запевняють, що на сьогодні внутрішні оздоблювальні роботи більше як на 70% виконано. Якщо так і далі піде, то у травні їх завершать, після чого візьмуться за впорядкування навколишньої території, під’їзних шляхів та встановлення огорожі».

Засновниками ТОВ «БК «Укрбудмонтаж» є киянин Леонід Маруженко, відомий як співзасновник ТОВ «ТММ-інвест», а також ТОВ «Компанія з управління активами «Інститут портфельних інвестицій», засновником котрого є кіпрська фірма «Ейч Бі Стрентон лімітед».

«Інститут портфельних інвестицій» є засновником низки компаній, в тому числі «Арт-мастер» і «3-Т», які до недавнього часу контролювали діяльність низки державних баз даних, в тому числі ЄДРПОУ. Інший екс-співвласник «Арт-мастеру» Юрій Дерев’янко (до 2005 року) обрався до Верховної Ради за мажоритарним округом в Івано-Франківській області від «Батьківщини» по квоті Арсенія Яценюка.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від Юрія Дерев’янко.

«Прошу взяти до уваги, що я не є співвласником ТОВ “Арт-мастер” з 2004 року (дивіться Додаток №2), тим більше з огляду на те, що народний депутат не може бути співвласником комерційних структур. Окрім того, я брав участь у минулих параментських виборах як самовисуванець», – повідомив Юрій Дерев’янко.