Каськів перевіз інвестфорум з Києва до Ялти, вдвічі підняв його кошторис і завалив промороботу
30.08.2012   //  

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 23 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Сан Івент» на проведення інвестиційного форуму в Ялті вартістю 3,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Міжнародний інвестиційний форум за участі президента України Віктора Януковича, голови парламенту Володимира Литвина і прем’єр-міністра Миколи Азарова відбудеться 20 вересня в Ялті. Цілями цього форуму є позиціонування України як країни лідера в регіоні центральної і східної Європи щодо політичної, фінансової та бізнес активності, підписання договорів/меморандумів з інвесторами в рамках реалізації Національних проектів, покращення інвестиційного іміджу України. Для учасників форуму буде влаштовано обід та фуршет на 400 осіб, також буде один обід для почесних гостей на 30 персон.

Форум має бути анонсовано за допомогою прес-релізів, а також рекламними матеріалами на ТВ, радіо та ЗМІ. Окремим пунктом технічного завдання є виготовлення та розміщення банерної реклами на головній сторінці «Української правди» протягом семи днів до початку Форуму.

Разом з тим Держагентство ставило вимогою до переможця конкурсу створення сторінки Форуму у мережі Фейсбук за місяць до події. Також за місяць до 20 вересня потрібно було виготовити сайт Форуму та провести його  SEO – оптимізацію, як міжнародної інформаційної площадки.

Враховуючи ці строки, Держагентство мало підписувати угоду з переможцем тендеру, який би вже виготовив сторінку в фейсбуку і сайт. Однак станом на 30 серпня, тобто за три тижні до Форуму,  сторінки в фейсбуку виявити не вдалось. Також за допомогою пошукових систем Google та Yandex не вдалось знайти слідів сайту, якому на даний момент вже мала бути проведена SEO–оптимізація.

Також переможець тендеру мав за два місяці до Форуму погодити з Держагентсвом концепцію рекламних роликів, які мають розміщуватись впродовж двох тижнів перед 20 вересня на п’яти найбільш рейтингових телеканалах України. Однак угоду з переможцем було підписано лише 23 серпня, тобто менше ніж за місяць до Форуму. Сам тендер було оголошено 8 червня.

Нагадаємо, рік тому Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами замовило проведення подібного Форуму в Києві вартістю 1,62 млн грн.