«Антонов» обирав ціну угоди з «Мотор Січчю» між 75 і 200 мільйонами і вибрав 150 млн грн.
23.07.2012   //  

ДП «Антонов» 16 липня уклало угоду з ВАТ «Мотор Січ» на обслуговування і ремонт авіаційних двигунів п’яти найменувань вартістю 150,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Однак всупереч вимогам тендерного законодавства обґрунтування закупівлі на сайті «ВДЗ» відсутнє. Відтак які саме замовлено роботи залишилось невідомим.

Процедура закупівлі була розпочата 19 квітня. Тоді передбачалась ціна контракту у розмірі 75 млн грн. 24 квітня пропозицію «Мотор Січі» було акцептовано вже з ціною 200 млн грн., однак угоду було укладено на 50 млн грн. дешевше від акцептованої ціни.

Нагадаємо, на початку липня російська компанія «Ильюшин Финанс Ко» замовила 15 літаків Ан-158 і Ан-148, які виробляються українським ДП «Антонов» та «Воронежски акционерным самолетостроительным обществов» (Росія). До грудня цього року «Мотор Січ» має поставити шість двигунів Д-436-148 для першої партії з трьох літаків по цьому контракту.

Раніше «Мотор Січ» подавала на «Антонов» до суду через намір авіабудівників встановлювати на літаки двигуни російського виробництва. Згодом компанії дійшли мирової угоди.