Тесть Насірова і Гмиріна за 695 мільйонів збудує басейни у олімпійському центрі «Конча-Заспа»
27.01.2021   //  

21 січня ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» підписало договір з ТОВ «Альтіс-Констракшн» на реконструкцію будівель центру та будівництво плавального комплексу вартістю 694,99 млн гривень. Про це повідомляється на сайті «Прозорро».

Знижка компанії по відношенню до очікуваної вартості предмета закупівлі – є менше 1%. Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Експерт-Інбуд», яке протягом аукціону не знижувало ціну пропозиції.

Керівником і засновником ТОВ «Експерт-Інбуд» є киянин Олександр Кузьміних. «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» є найбільшим Замовником компанії – з нею держпідприємство у 2018-2020 роках підписало договорів на 11,65 млн гривень.

При цьому Замовник відхилив пропозиції трьох інших компаній – ТОВ «Дипроінбуд», ТОВ «Мегалайн Інвест» та «Concord Engineering Gmbh». Перші дві – зокрема, через те, що строк дії їхніх банківських гарантій був меншим за 90 днів з дати кінцевого строку подання тендерних пропозицій, що є порушенням. Останню – через те, що компанія не усунула недоліки протягом 24 годин.

Реконструювати будівлі підприємства, а також збудувати спеціалізований плавальний комплекс компанія має протягом 2021-2023 років.

У грудні держпідприємство також підписало договір із  столичним ТОВ «ІК Фортіс» на утримання служби Замовника та здійснення технагляду за процесом будівництва на 30,43 млн гривень, що становить 4% від суми основного договору.

Компанія «Альтіс-Констракшн» входить у корпорацію «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського. Чоловіком молодшої дочки Глімбовського є колишній очільник ДФС України Роман Насіров. Чоловіком старшої – Олексій Гмирін, якого пов’язують з головою Фонду держмайна Дмитром Сенніченком. У 2017 році у ЗМІ з’явилася інформація, що найбільший постачальник карбаміду виробництва «Одеського припортового заводу» компанія «Агро газ трейдинг» – пов’язана з екс-головою Фонду державного майна Ігорем Білоусом. Тоді, за інформацією ЗМІ, переговори від імені компанії вів Олексій Гмирін – тодішній помічник Білоуса.

Нагадаємо, у липні 2020 року підряд на реконструкцію держпідприємства вартістю 136,98 млн гривень отримало ТОВ «Натеко Енерго Монтаж». ТОВ «Альтіс-Констракшн» також подавалося на закупівлю, однак компанію відхилив Замовник – вона не надала документ про володіння або залучення софту АВК-5 та листи від власників, що вони не заперечують проти використання їхніх нерухомості й лабораторії під час цієї реконструкції. Крім того, наданий лист-відгук був підписаний не керівником контрагента, а лише керівником проектів та програм у сфері будівництва. У 2017 році держпідприємство підписало договір на капремонт окремих конструкцій центру з ТОВ «Ягуар» на 102,86 млн гривень.