COVID-19. Підлеглі Резніченка скупились італійськими рентгенапаратами на 58 мільйонів
26.01.2021   //  

Департамент охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА 28 грудня уклав угоду із ТОВ «Ілатанмед» про закупівлю рентгенівських апаратів на 57,98 млн грн. Вона найбільша за час пандемії коронавірусу SARS-CoV-2. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 26 березня мають поставити 12 цифрових стаціонарних діагностичних рентгенівських систем Calypso F MTOes загального призначення виробництва компанії «General Medical Merate S.p.A.» (Італія) по 4,83 млн грн. за комплект. Передбачено аванс і річну гарантію.

Інші замовники у грудні замовляли такі системи за такою ж ціною: КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня» Запорізької облради – у ТОВ «Медгарант», а КНП «Обласна клінічна лікарня» Харківської облради, Управління охорони здоров’я Волинської ОДА, Департамент охорони здоров’я Полтавської ОДА та КЗ «Миколаївська обласна база спеціального медичного постачання» Миколаївської облради – теж в «Ілатанмеду».

Комплектація не вказана. В інших замовників вона включає рентгенівський генератор G500DR, діагностичний стіл MTOes, ручний коліматор, вертикальну стійку знімків до стіни TRN430, рентгенівську трубку RTM782 HS, два детектори FXRD-1417WB, станцію отримання знімків із софтом VXVue, станцію перегляду зображень із софтом QXLink, а також принтер для автоматичного друку сухих медичних плівок Afga Drystar 5302.

Столичний «Ілатанмед» належить Андрію Барінову. Раніше співзасновником був Денис Шестаков, до того фірмою володіла Ольга Писана, а перед тим – Олександр Дiчек. Фірма була пов’язана з родиною Саворовських, що мали спільний бізнес із Германом Фісталем.

Торік НАБУ та СБУ затримували керівника Вінницької САД Ігоря Алексєєва у процесі пропонування неправомірної вигоди у розмірі 200 тис грн. голові Вінницької ОДА Сергію Борзову. За версією слідства, Алексєєв намагався вирішити питання про зміну бюджетних видатків. Натомість на сайті Укравтодору вказано, що Алексєєв мав вирішити погашення заборгованості та виділення бюджетних коштів сумою 4,2 млн гривень за уже поставлене обладнання комунальному медичному закладу «База спеціального медичного постачання» фірмами ТОВ «Ілантанмед» (імовірно, одруківка в назві «Ілатанмед») та ПП «Донмед».

Крім того, у 2019 році поліція почала провадження про можливе зловживання службовим становищем керівництвом «Миколаївської обласної клінічної лікарні» під час закупівлі медичного обладнання у 2018-2019 роках. Одним з епізодів, які встановило слідство, була закупівля комп’ютерного томографу в «Ілатанмеду» за 19,50 млн грн., на якій переплата могла скласти близько 7 млн грн. Однак із 2019 року нових ухвал по цій справі не було.