ОДА віддала фавориту 733 мільйони на стадіон у Кривому Розі, викинувши Козинського
21.01.2021   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 18 січня за результатами тендеру замовив ТОВ «СК «Стройінвест» реконструкцію спорткомплексу «Металург» у Кривому Розі за 732,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч мають реконструювати спорткомплекс «Металург» комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа №1» по просп. Металургів, 5. У тому числі збудують трибуни, каси, футбольне поле з поливом, дренажем і підігрівом, інженерні мережі, медіа-системи, протипожежні системи, відеоспостереження і зв’язок.

Ціни

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума 23,42 млн грн. іде на зовнішні алюмінієві вітражні блоки індивідуального виготовлення по 8 600 грн./кв. м.

Асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу В марки 2 на 21,29 млн грн. замовили по 2 653 грн./т. Улітку 2020 року на дорожньому тендері Рівненської САД він коштував на 13% дешевше – 2 352 грн./т. Причому обсяг був менший: 586 т проти нинішніх 8 023 т.

Бетон В25 М350 20-40 мм на 13,30 млн грн. по 2 125 грн./куб. м. В інтернет-магазині групи «Ковальська» бетони В25 М350 коштують 2 042-2 584 грн./куб. м без знижок.

Крупнозернисту ремонтно-відновлювальну суміш Ceresit CD 22 на 13,11 млн грн. купили по 19,17 грн./кг. Роздрібні ціни в інтернет-магазинах починаються саме від 19,00 грн./кг.

Крім того, 294 крісла VIP «Олімпія» замовили по 6 661 грн. У 2019 році на тендері щодо палацу спорту в Кам’янському VIP-крісла «Олімпія» в чорному велюрі коштували по 19 222 грн. Це майже втричі дорожче від нинішньої ціни, але зараз покриття невідоме.

Також великі кошти підуть на обладнання. LED-периметр 256,0х0,9 м коштує 14,00 млн грн., система відеоспостереження – 12,60 млн грн., а система ТВ трансляції – 11,06 млн грн. Кожна сума співставна з вартістю комп’ютерного томографа на 16 зрізів або п’яти повнопривідних автомобілів «швидкої» типу С з апаратом штучної вентиляції легень.

Ціна угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 742,47 млн грн.

До аукціону не допустили дніпровське ТОВ «Рубікон-Моноліт» Григорія Козинського, яке будувало зокрема єврейський центр «Менора» у Дніпрі на замовлення «приватівця» Геннадія Боголюбова. Воно не подало технічну специфікацію та листи про дотримання закону і про відповідальність за підробку документів чи надання недостовірних даних.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Будівельна компанія «Случ» із Баранівки Житомирської області. Засновником суперника є Сергій Бондарець, чия дружина Лариса Бондарець є заступницею керівника апарату Рівненського окружного адміністративного суду. А керує фірмою Володимир Григоренко – чоловік провідної спеціалістки Відділу забезпечення діяльності керівництва апарату Рівненської ОДА Оксани Григоренко.

Дніпровською «СК «Стройінвест» володіє і керує Юрій Кравченко. Раніше засновником був Денис Островський, який володіє ТОВ фірма «ВЛК» разом зі Світланою Ященко, яка працювала в будівельному ПрАТ «НВО «Созидатель» Леоніда Турчина і Володимира Бєлінського. Раніше її частка у «ВЛК» належала Павлу Похвалітову, який був радником, а до того – заступником директора КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради. Крім того, Похвалітов був відомий як начальник Дніпровського центру телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» і працівник ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас».

Денис Островський був засновником нині ліквідованої ГО «Нова сила» з Андрієм Чеботарьовим та Іваном Лайваном. Лайван керував КолП «Дніпроуніверсал», директором якого зараз є Лариса Островська, а засновником – Дмитро Герасимов. Останній зараз виконує обов’язки директора КП «Дніпродорсервіс» Дніпровської міськради.

Нагадаємо, печатку «Дніпроуніверсалу» вилучали в рамках кримінальної справи про викрадення двох чиновників, за яким свого часу визнав провину і був засуджений екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському Геннадій Корбан.

Із 2015 року переможець отримав підрядів переважно у Департаменту на 3,10 млрд грн.