Суд забрав у кооперативу екс-депутата елітну прибережну землю вартістю 42 млн грн., яку хочуть забудувати
17.01.2021   //  

Господарський суд Черкаської області задовольнив позовну заяву Черкаської прокуратури і скасував незаконне розпорядження Черкаської РДА про затвердження проекту відведення й передачу в оренду під забудову дачному кооперативу земельної ділянки прибережної захисної смуги Дніпра площею 2,76 га в адміністративних межах Свидівоцької сільради Черкаського району вартістю 42 млн грн. Про це пише «18000» з посиланням на повідомлення прокуратури.

В суді прокуратура довела, що зміна виду угідь земельної ділянки з водного фонду на землі рекреаційного призначення (будівництва і обслуговування об’єктів рекреаційного призначення) та незаконна передача її у користування  відбулася з грубими порушеннями вимог земельного законодавства та інтересів держави, оскільки ці землі не можуть бути забудовані.

Видання зазначає, що йдеться про територію обслуговуючого кооперативу «Дачний-2016». У 2017 році він отримав право оренди ділянки у 2,76 га з цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення».

Засновниками кооперативу «Дачний-2016» є Олександр Путря, Олена Щербакова та Володимир Бурячинський. Останній був депутатом Черкаської міської ради минулого скликання. Його обрали від партії «Блок Петра Порошенка», в подальшому входив до депутатських груп «Слуга народу» та «За майбутнє». У виборах 2020 року Бурячинський участі не брав.

За всі роки каденції Бурячинського пов’язані з ним підприємства були одним із найбільших «бенефіціарів» освоєння коштів місцевого бюджету.

Журналісти також нагадали, що у червні на цій ділянці відбулася виїзна нарада за участі тодішнього глави області Романа Боднара та керівників місцевих правоохоронних органів. Зі слів Боднара, через системне вивезення будівельного сміття, а також внаслідок інших робіт  на цій ділянці берег уже змістився на понад 100 метрів і вона фактично готується під забудову.

Водночас, за інформацією «18000», будівельні роботи на вказаній ділянці продовжуються.

Від «Наших грошей»

Наразі Володимир Бурячинський також є співвласником ТОВ «Стейбл енерджі», ТОВ «Корпорація Текс», ТОВ «Текс проект». Фірми, пов’язані з екс-депутатом (ТОВ «Енерголюксмонтаж» та ТОВ «Євробудстандарт», ПП «Текс-буд»), неодноразово розігрували кошти комунальних підприємств.