Дочка «Нафтогазу» замовила німецького софту SAP із підтримкою ще на 22 мільйони
17.01.2021   //  

ТОВ «Нафтогаз Цифрові технології» 6 січня відзвітувало про угоду від 30 грудня із ТОВ «САП Україна» щодо закупівлі ліцензій на програмне забезпечення SAP MDG та послуг його підтримки на 22,11 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За 21,19 млн грн. купили софт SAP Enterprise Master Data Governance for SAP S/4HANA в обсязі 13 Master Data Objects та софт SAP HANA runtime edition for application & SAP BW – New/Subsequent в обсязі 1 HSAV (HANA Software Application Value). Ліцензії на його використання безстрокові. Розробником є корпорація «SAP SE» (Німеччина). Решту 917 тис грн. відведено на послуги підтримки із 30 грудня 2020 року до 30 травня 2021 року.

Інших деталей замовлення в оприлюдненому звіті про укладення договору немає.

Нагадаємо, з 2018 року «Нафтогаз Цифрові технології» уклав угод із «САП Україна» щодо софту SAP та його підтримки на суму 228,40 млн грн. Закупівлі провели за допороговою процедурою або за процедурою звітування про укладений договір, бо компанія «Нафтогаз Цифрові технології» не є замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі».

Раніше, у 2016-2017 роках сам «Нафтогаз» чотири рази намагався купити софт SAP, але торги з різних причин відмінялись (див. «Нафтогаз» вивів півмільярда в софт-тінь»).

Столична «САП Україна» – це українське представництво німецького виробника софту SAP під керівництвом Максима Матяша. Представником фірми вказана Ольга Шишман.

ТОВ «Нафтогаз Цифрові Технології» є дочірнім підприємством «Нафтогазу», створеним для обслуговування ІТ-потреб всієї групи компаній «Нафтогазу». При створенні в 2018 році фірма підпорядковувалась тодішньому фінансовому директору «Нафтогазу» Сергію Коновцю, а згодом, за даними «Наших грошей», – безпосередньо тодішньому голові правління «Нафтогазу» Андрію Коболєву. До лютого 2019 року фірмою керував колишній начальник ІТ-департаменту «Нафтогазу» Анатолій Вовнюк, потім до травня 2019 року директором була Олена Чорнокальська, а нині посаду обіймає Марина Квашніна.