Мерія платитиме 150 тисяч гривень за консультації щомісяця фірмі, де працює її екс-тендерниця
15.01.2021   //  

11 січня КП «Центр управління інформаційними технологіями» (Запоріжжя) уклало договір з АО «Афіна» з надання юридичних та консультаційних послуг вартістю 1,8 млн гривень. Про це вказується на сайті «Прозорро».

Ціна послуг вказана без урахування ПДВ. Сума знижки компанії по відношенню до очікуваної вартості предмета закупівлі становить 7%. Початково більшу знижку на аукціоні запропонувала інша компанія – ТОВ «Безпека життєдіяльності» – на 14% нижче очікуваної вартості – однак Замовник відхилив її після аукціону, оскільки компанія протягом 24 годин не усунула невідповідності у своїй ТП – не всі працівники у довідці мали обов’язковий юридичний стаж не менше 5 років.

Згідно з договором, протягом 2021 року Адвокатське об’єднання буде надавати комунальному підприємству такі послуги:

  • юридичне консультування щодо взаємодії з органами місцевого самоврядування,сфери доступу до публічної інформації та звернення громадян, сфери захисту персональних даних, з кадрових питань, а також щодо внутрішнього документообігу Замовника;
  • юридичне представництво Замовника (зокрема, у судових органах);
  • ведення договірної роботи;
  • супроводження ведення закупівельної діяльності.

Згідно з додатковою угодою до договору, щомісячна вартість послуг АО «Афіна» коштуватиме 150,75 тис грн.

АО «Афіна» було зареєстроване у кінці березня 2019 року, а вже у квітні отримало перший підряд від цього Замовника. Сукупно з квітня 2019 року «Центр управління інформаційними технологіями» уклав з Об’єднанням договорів на надання юридичних послуг на 3,88 млн гривень. Кінцевими бенефіціарними власниками АО є Юлія Оксещенко та Олена Попова. При цьому у 2019 році з комунального підприємства звільнилася Світлана Біляєва – начальниця відділу постачання «ЦУІТ», яка невдовзі стала фахівцем з публічних закупівель АО «Аврора». Її у документах компанії вказують як працівника із досвідом проведення публічних закупівель.

Комунальне підприємство «Центр управління інформаційними технологіями» займається розробкою та впровадженням сервісів електронного урядування. Його власником є Запорізька міська рада.