Фірма Бондара отримала чергову відмову на забудову схилу над Олександрівською лікарнею
15.01.2021   //  

Державна архітектурно-будівельна інспекція України 6 січня вчергове відмовила ТОВ «Будінформ» у видачі дозволу на виконання будівельних робіт по об’єкту «Будівництво житлового будинку з офісними приміщеннями та вбудованою автостоянкою на вул. Мечникова, 7-Б у Печерському районі м. Києва». Про це свідчать дані Порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Підставами для відмови у видачі дозволу стала відсутність обов’язкової документації і невиконання низки державних вимог. Так, наведено такі порушення:

  • містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки від 21.05.2010 втратили чинність;
  • подані технічні умови на водопостачання та водовідведення отримано після проведення експертизи проекту будівництва;
  • відсутнє погодження проектної документації з Міністерством культури;
  • не надано погодження висотності уповноваженим органом з питань цивільної авіації;
  • проектування здійснено за межами земельної ділянки;
  • не виконано вимоги табл. 7.4а ДБН 360-92** «Планування і забудована міських і сільських поселень», щодо забезпечення жильців комплексу достатньою кількістю машиномісць;
  • не виконано вимоги табл. 3.2 ДБН 360-92** щодо забезпечення достатньої площі прибудинкових майданчиків.

 

Зауважимо, що забудовник вказав наявність у себе містобудівних умов та обмежень на забудову ділянки на вул. Мечникова, 7-Б від 27.07.2015. Однак, у відмові ДАБІ зазначено, що наявність цих МУО не підтверджено.

Нагадаємо, «Будінформ» хоче звести багатоповерховий житловий будинок на ділянці, що знаходиться на схилі Кловського яру над Олександрівською лікарнею. У компанії заявляють, що запланована висота – 18 поверхів. Разом з тим, у центральній історичній частині Києва існує обмеження на рівні 27 м (орієнтовно 9 поверхів).

У серпні 2019 року закінчився договір оренди між Київрадою і ТОВ «Будінформ». 14 листопада 2019 року Київрада проголосувала за відмову у поновленні оренди ділянки. Втім, 21 лютого 2020 року суд скасував вказане рішення Київради і визнав оренду поновленою. 3 червня Північний апеляційний госпсуд залишив це рішення без змін.

«Будінформ» у серпні 2018 року отримував дозвіл на будівництво житлового будинку на вул. Мечникова, 7-Б. 15 жовтня 2019 року суд визнав його протиправним та скасував. Апеляційний суд 24 грудня залишив це рішення без змін.

У 2020 році ДАБІ України п’ять разів відмовляла забудовнику у видачі дозволу на будівництво на вул. Мечникова, 7-Б: 25 лютого, 7 квітня, 23 липня, 12 серпня і 1 вересня.

За фактом зловживання повноваженнями посадовими особами ТОВ «Будінформ» під час будівництва багатоповерхового будинку по вул. Мечникова, 7-Б порушено кримінальне провадження, яке розслідує Головне слідче управління Нацполіції.

Власниками ТОВ «Будінформ» є Лариса Деревянко та Віктор Бондар, народний депутат, співголова депутатської групи «За майбутнє». Керівником фірми є Олександр Падалка, який у 2015 році безуспішно балотувався до Київради від партії «Відродження».

Детальніше про забудову на вул. Мечникова, 7-б у Києві читайте у матеріалі «Схема Бондара».