Військові замовили газ дешевше Фірташа та «Нафтогазу»
14.01.2021   //  

Квартирно-експлуатаційний відділ м. Миколаїв уклав договір із ТОВ «Екотехноінвест» на поставку 900 тис кубометрів газу загальною вартістю 6,85 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Згідно з договором, ціна однієї тисячі  кубометрів газу, включаючи вартість бронювання потужності та ПДВ, становить 7 614 гривень. Газ компанія має поставити на умовах післяплати у січні-березні 2020 року. При цьому ціна за тисячу кубометрів газу, вказана у договорі, є нижчою на 14% за розцінки ТОВ «Миколаївгаз Збут» Дмитра Фірташа, де тариф за тисячу кубометрів з листопада 2020 року становить 8 850 грн. Розцінки «Екотехноінвесту» є трохи нижчими за середньозважену ціну природного газу на умовах післяплати на «Українській енергетичній біржі» – 7 865 грн за тис кубів.  В той же час, якщо порівнювати ціну на газ із розцінками «Нафтогазу» у день підписання договору, то у «Нафтогазу» ціна суттєво підвищилася – 8 538 грн за тис кубів проти 7 614 грн «Екотехноінвесту».

Засновниками київського «Екотехноінвесту» є прописаний в окупованому селищі Металіст Луганської області Роман Русанов і ТОВ «Оксамит-Схід» із підконтрольного Старобільська, яке належить прописаному в окупованому Луганську Ігорю Шматку, а керує переможцем Андрій Мереніс. Русанов також співволодіє ОКБГ «Газенергосервіс», а Мереніс був співзасновником нині ліквідованого ТОВ «НДІ «Промбудтехнологія». Торік Русанов як ФОП виграв підряд «Укрзалізниці» щодо SMM у «Фейсбуці» на 740 тис грн.

Засновником Квартирно-експлуатаційного відділ м. Миколаїв є Міністерство оборони України.