Аудитори погодилися проаналізувати звітність Оператора ГТС із знижкою в 50%
13.01.2021   //  

5 січня ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» підписало договір з ПрАТ «КПМГ Аудит» про надання бухгалтерських та аудиторських послуг вартістю 9,12 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Початково на тендер, окрім Переможця, подалося ще дві компанії – ТОВ  «Делойт енд Туш ЮСК» та ТОВ «БДО». Останнього Замовник відхилив через те, що не підтвердила досвід виконання аналогічного договору.

«КПМГ» виграло торги, відразу запропонувавши знижку 49% від очікуваної вартості закупівлі.

У обгрунтуванні аномально низької ціни компанія вказала, що «має достатньо ресурсів», аби виконати контракт саме за такою ціною.

«Виходячи із наявних у КПМГ ресурсів – тобто кількості кваліфікованих спеціалістів із практичним знанням МСФЗ та принципів аудиту, кількість аудиторського персоналу, який працевлаштований у КПМГ на постійній основі, інформацію про яких було надано у складі тендерної пропозиції учасника, а також із досвіду виконання аналогічних завдань для підприємства паливно-енергетичного комплексу та підприємств аналогічного розміру і складності України,у тому числі підприємств з державною часткою власності та таких, що становлять суспільний інтерес, – ми можемо стверджувати, що витрати часу і,відповідно, вартість послуг для виконання завдання з аудиту, що є предметом цієї закупівлі, будуть меншими, ніж у інших учасників, що належать до числа аудиторсько-консультаційних компаній України, – вказано в обгрунтуванні.

Згідно з договором, компанія має виконати такі завдання:

  • здійснити аудит річної фінансової звітності станом на 31.12.2020 до березня цього року, що коштуватиме 4,8 млн гривень.
  • здійснити аудит річної фінансової звітності станом на 31.12.2021 до березня 2022 року, що коштуватиме 4,32 млн гривень.

Нагадаємо, ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» з 2019 року за результатами процедури анбандлінгу став незалежним від НАК «Нафтогаз».

ПрАТ «КПМГ Аудит» разом із ТОВ «КПМГ-Україна» та австрійською KPMG Advisory неодноразово вигравали тендери НАК «Нафтогазу»: протягом 2018-2020 року ці три компанії отримали підрядів від «Нафтогазу» та пов’язаних з ним компаній сукупно на 136,2 млн гривень.