Суд оштрафував на 8,5 тисяч автодорівця, якого спіймали на хабарі за дозвіл на встановлення рекламних пілонів на дорозі
12.01.2021   //  

Івано-Франківський міський суд призначив 8,5 тис грн. штрафу провідному інженеру Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, якого спіймали на хабарі у 20 тис грн. Про це повідомляє видання «Курс».

Посадовця затримали 25 вересня за одержання неправомірної вигоди в розмірі 20 тис грн. від керівника підприємства за сприяння у наданні дозволу на встановлення рекламних конструкцій на автодорозі державного значення.

У вироку суду йдеться, що ТОВ «Тімбер Груп» отримало погодження Яблуницької сільради та Ворохтянської сільради на встановлення рекламних конструкцій на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-09 Мукачево – Львів на території Яблуницької сільради та Ворохтянської ОТГ. Однак підприємство мало погодити встановлення рекламних пілонів зі Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській.

У САД представника ТОВ «Тімбер Груп» направили до провідного інженера відділу ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, з організації та безпеки дорожнього руху, який повідомив, що може підготувати відповідні матеріали та посприяти в погодженні дозволів за винагороду в розмірі 20 тис грн.

25 вересня після отримання хабара інженера САД затримали. У суді він свою вину визнав. Отримання неправомірної вигоди пояснив складним матеріальним становищем – дружина не працює, на утриманні двоє малолітніх дітей. Погодився з покаранням у виді штрафу, запропонованим прокурором.

А прокурор, враховуючи «щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення», просив призначити обвинуваченому покарання у виді штрафу в розмірі 8500 грн.

Суд визнав інженера САД винним за ч. 3 ст. 354 КК України (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації) та призначив покарання, яке просила прокуратура.

Від «Наших грошей»:

Провідним інженером відділу експлуатаційного утримання доріг, штучних споруд та безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області є Євгеній Печенюк, який продовжує обіймати цю посаду.

Після затримання Печенюка, правоохоронці анонсували намір повідомити про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття неправомірної вигоди), яке передбачає більш суворе покарання.