ДАБІ відмовилася видати дозвіл на будівництво багатоповерхівки у сквері біля ст. м. «Шулявська» (фото)
11.01.2021   //  

Державна архітектурно-будівельна інспекція 29 грудня відмовила ТОВ «Рінко» у видачі дозволу на будівництво торгово-офісного комплексу з рестораном швидкого харчування та благоустроєм і озелененням скверу по проспекту Перемоги 50-а. Про це свідчать дані Порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Підставами для відмови стало неподання замовником будівництва цілого ряду обов’язкових документів. А саме таких:

  1. містобудівні умови і обмеження щодо проектування на ділянці по просп. Перемоги, 50-а;
  2. документ (рішення, розпорядження, наказ) замовника про затвердження проектної документації об’єкта;
  3. експертний звіт щодо розгляду проектної документації;
  4. розрахунок класу наслідків (відповідальності) об’єкта;
  5. технічні умови щодо газопостачання, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, електропостачання або листа розробника проекту про відсутність потреби;
  6. план трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій масштабом 1:2000;
  7. плани поверхів, фасадів масштабом 1:50 або 1:100, або 1:200 (для будівель);
  8. генеральний план на топографічній основі масштабом 1:500 або 1:1000;
  9. наказ про призначення виконавця робіт;
  10. фотокопія договору підряду на виконання будівельних робіт;
  11. фотокопія розпорядчого документа (рішення, розпорядження, наказ) про призначення осіб, які здійснюють авторський нагляд, завірену замовником;
  12. кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду Замлинського Георгія Борисовича (кваліфікаційний сертифікат АТ № 005289) не відповідає змінам № 8 до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, так як технічний нагляд на об’єктах за класом наслідків СС3 може здійснюватись лише провідними інженерами з технічного нагляду.

Нагадаємо, ділянка площею 0,31 га на просп. Перемоги, 50-а фактично розташовується на території скверу «Слава танкістам» поблизу ст. м. «Шулявська».

Цю ділянку Київрада спочатку передала в оренду, а потім продала ТОВ «Рінко» у 2004 році за 2,5 млн грн. Згодом у 2007 році Київрада скасувала ці рішення. Але фірма повертати ділянку не збиралася – у тому ж 2007 році «Рінко» внесло 0,31 га у статутний фонд ТОВ «Шулявська», яке потім через суд добилося визнання за ним права власності на ділянку.

У червні 2018 року ТОВ «Шулявська» за договором суперфіцію передала право забудови цієї ділянки Обслуговуючому кооперативу «Ексон Прем’єр Шулявська».

На ізраїльському сайті www.u-i.co.il/ здійснюється передпродаж квартир у будинку на просп. Перемоги, 50-а. Там же розміщено фото проекту.

На сьогодні ділянка огороджена і на ній вже проводяться земельні роботи. Про це свідчать відеоматеріали на сайті об’єкта – https://www.50avenuekiev.com/.

Власниками ОК «Ексон Прем’єр Шулявська» є Йозеф Москович з Ізраїлю, Іван Влад із Закарпаття і компанія «Ексон Груп» (Exon Group LLC), США.

В Окружному адмінсуді Києва перебуває позов ОК «Ексон Прем’єр Шулявська» до до Департаменту містобудування та архітектури КМДА з вимогою надати кооперативу містобудівні умови та обмеження для проектування багатофункціонального комплексу з благоустроєм і озелененням скверу на проспекті Перемоги, 50-а. Розгляд справи призначено на 15 лютого.

У рекламному матеріалі, розміщеному 25 грудня в «Економічній правді» Москович зазначив: «50 Авеню» на Шулявці – це не просто проект багатофункціонального призначення. Це один з наймасштабніших проектів не тільки в Києві, а й в Україні. І це найбільший і технологічно сучасний проект Exon Capital Group.

Ця група включає в себе, зокрема, ряд інших кооперативів, які здійснюють скандально відомі забудови у Києві. Наприклад, 11-поверхівка на Подолі на садибній ділянці екс-нардепа Оксани Білозір, 11-поверхівка на Батиєвій горі на садибній ділянці екс-нардепа від БПП Віктора Короля, 24-поверхівка над входом ст. м. «Виставковий центр».