Укравтодорівці віддають 10 мільйонів на проект будівництва дороги дружині ляшківця
10.01.2021   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області 23 грудня повідомила про намір укласти договір з ТОВ «Добробут-проект» щодо розроблення техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) на будівництво ділянки автомобільної дороги державного значення М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) за 9,50 млн грн.

Про це написав Максим Красіков у «Інформатор. Гроші» з посиланням на систему «Прозорро».

Йдеться про ділянку обходу с. Дмитрівка та с. Миколаївка, Дніпропетровська область.

ТОВ «Добробут-проект» зареєстроване в листопаді 2014 року. Власником і керівником є мешканка Хмельницького Марина Слободян – дружина екс-депутата Хмельницької облради від Радикальної партії Олега Ляшка Олександра Слободяна.

«Добробут-проект» фігурувала у кримінальному провадженні № 12017240250000043 від 2016 р. відносно можливого незаконного будівництва заводу залізобетонних виробів в с. Лісові Гринівці Хмельницького району Хмельницької області. Правоохоронці вважають, що роботи були розпочаті без дозвільних документів і з порушенням цільового призначення землі – будівництво проводилося на землі сільськогосподарського значення. Проектні роботи виконав «Добробут-проект», який нібито навіть не поцікавився, чи є дозвільні документи на будівництво, а замовником виступило ТОВ «Єврозалізобетон».

Від «Наших грошей»

Очікувана вартість розроблення техніко-економічного обґрунтування на будівництво цієї ділянки дороги державного значення М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине склала 19,69 млн грн. Тобто, «Добробут-проект» запропонувала вдвічі менше ціну від очікуваної вартості.

На торгах у «Добробут-проекту» було три конкуренти, чиї пропозиції були вищими: ТДВ «Інститут Дніпродіпротранс» (запропонував 10,49 млн грн.), приватне виробничо-комерційне підприємство «Транспроект» (12,59 млн грн.), державне підприємство – український державний інститут з проектування об’єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» (15,16 млн грн.).

Згідно з даними «Прозорро», за останні 4 роки «Добробут-проект» виграв тендерів на загальну суму 97,75 млн грн., з яких ця фірма отримала підрядів від Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області на 21,58 млн грн.