НАЗК визнало корупційно небезпечним законопроект про стимулювання ІТ-індустрії
06.01.2021   //  

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило корупційно-небезпечні норми у законопроекті від 11.08.2020 № 3979 «Про заходи щодо стимулювання розвитку ІТ-індустрії в Україні», повідомила «Ліга антитрасту».

Метою законопроекту було стимулювання розвитку ІТ-індустрії, в тому числі, у формі застосування особливого режиму оподаткування суб’єктів ІТ-індустрії, а також їх працівників.

Проте, право на отримання пільг матимуть лише ті, хто включений до так званого реєстру ІТ-індустрії. Отже для позбавлення підприємця права на пільги, його треба просто виключити з цього реєстру.

При цьому НАЗК зазначає, що процедури включення до реєстру ІТ-індустрії, а також виключення з нього, мають ознаки адміністративної послуги, та порядок їх надання має регулюватись виключно на рівні закону. Натомість, законопроект передбачає, що ці питання визначатимуться наказами Мінцифри.

Також у НАЗК зазначають, що передбачені законопроектом процедури прийняття Мінцифри рішень про відмову у внесенні до реєстру та про виключення з нього, є непрозорими та необ’єктивними. Немає критеріїв, за якими Мінцифри оцінюватиме відповідність суб’єкта ІТ-індустрії вимогам, встановленим у законопроекті, а також своїм додатковим вимогам. Також, законопроект не містить чіткого переліку даних, у разі отримання яких Мінцифри виключатиме суб’єкта з реєстру.

Отже посадовці Мінцифри зможуть довільно тлумачити закон та суб’єктивно підходити до прийняття рішень, від яких залежатиме подальша доля ІТ-компаній.

Це все корупційні ризики, що, на додаток, посилюються відсутністю в законопроекті права на оскарження ІТ-компаніями рішень Міністерства.

Повністю текст висновку антикорупційної експертизи НАЗК за посиланням.

«Ліга антитрасту» також звертала свою увагу на цей законопроект (https://cutt.ly/ThSh47m).

Так, передбачене законопроектом стимулювання індустрії інформаційних технологій – є державною допомогою суб’єктам господарювання. Отже, може бути застосоване лише за умови попереднього отримання рішення АМКУ щодо її допустимості для конкуренції. Проте автори законопроекту вирішили виключити державну підтримку ІТ-індустрії зі сфери державного контролю, що не відповідає найкращим світовим практикам, розширює перелік виключень, чим розбалансовує законодавство про державну допомогу.

Крім цього, це підвищує ризик того, що застосування подібних стимулів буде мати негативні ефекти для конкуренції, та надаватиме одним учасникам ринку переваги, а іншим, навпаки, створювати менш сприятливі умови для змагання.

«Ми підтримуємо прагнення держави допомогти перспективній ІТ-індустрії розвиватись. Проте, вкотре звертаємо увагу на те, що позитивний ефект може бути досягнутий лише у випадку усунення корупційних ризиків із законопроекту та повернення органам Комітету права контролювати таку державну допомогу», – відмітили у «Лізі антитрасту».