АМКУ оштрафував за тендерну змову фірму олімпійського чемпіона Борзова
06.01.2021   //  

Суд підтвердив правомірність дій АМКУ в розслідуванні тендерної змови компаній, що постачають спортивне обладнання, повідомила «Ліга антитрасту».

В серпні 2019 року Київське обласне тервідділення АМКУ наклало штраф на компанії «Атлетика Віва» та «Нікоспорт» за змову на торгах із закупівлі спортивного обладнання та інвентаря для легкої атлетики очікуваною вартістю 2,19 млн грн.

Під час розслідування АМКУ встановив, що компанії використовували одну ІР адресу, надавали одне одному фінансову допомогу, а крім цього ще й були пов’язані через третю особу керівником та засновником.

В результаті «Атлетика Віва» та «Нікоспорт» було визнано змовниками, накладено штраф у розміні 68 тис грн на кожного та позбавлено права брати участь у торгах протягом наступних трьох років.

Проте, компанії не поспішали сплачувати накладений на них штраф, тому тервідділення звернулось до суду і в листопаді 2020 суд зобов’язав примусово стягнути з «Атлетика Віва» та «Нікоспорт» несплачений ними штраф та пеню. В сумі – по 136 тисяч грн з кожного.

Бенефіціарним власником «Атлетика Віва», серед інших, є Валерій Борзов – двократний олімпійський чемпіон у спринті, колишній очільник Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ), якого звільнили з ФЛАУ у листопаді 2012 року після корупційного скандалу.

Посилання на рішення суду:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/93218850

https://reyestr.court.gov.ua/Review/93218852