Після смерті Кернеса будівництво онкоцентру за 738 мільйонів виграв новачок зі Львова, а не Харченко
30.12.2020   //  

Департамент капітального будівництва Харківської ОДА 28 грудня за результатами тендеру замовив ПП «Ромб +» будівництво онкоцентру за 737,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У червні 2019 року ПрАТ «Трест Житлобуд-1» виграло підряд вартістю 650 млн грн. щодо будівництва першої черги комплексу КНП «Обласний центр онкології» у Харкові по вул. Лісопарківська, 4 за таємними цінами. За тим договором виплатили 44,72 млн грн., а потім він був розірваний через необхідність корегування проектно-кошторисної документації.

У листопаді 2019 року «Трест Житлобуд-1» виграв підряд щодо другої черги комплексу на 169,88 млн грн., з яких на сьогодні, за даними «.007», йому виплатили 6,11 млн грн.

За нинішньою угодою, новий підрядник «Ромб +» має збудувати першу чергу комплексу за скоригованим проектом до кінця 2021 року. Йдеться про лікувально-діагностичний корпус блока №1 із медичним устаткуванням, інженерні мережі, станцію лікувальних газів, котельню, центральний тепловий пункт, трансформаторну підстанцію, дизельну генераторну станцію, а також благоустрій і озеленення. Субпідрядниками будуть ПП «Флоріан», ТОВ «Група компаній Енергомонтаж», ПП «Спецбуд-Захід» із Львівщини.

Фірма опублікувала підсумкову відомість ресурсів, але без цін матеріалів та обладнання, що не дозволяє порівняти їх із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Ціна угоди на 12% нижча за планову суму у 836,66 млн грн. Закупівлю перевіряє ДАСУ.

Засновниками львівської «Ромб +» є Іванна Романів та Петро Олійничок – власники ПП «Р.О.М.Б» зі складу асоціації «Кластер Будіндустрія». Першою фірмою керує Володимир Романів, другою – Ігор Лешкович, а керівником асоціації є Ростислав Вороновський.

Переможець підтвердив досвід договорами на будівництво житла у Львові на замовлення нечужих йому компаній, а саме ТОВ «Парк Арена» Володимира Петровича Олійничка та Віктора Куксгаузема і ТОВ «Клуб-Сіті», яке належить цим двом через ТОВ «Баухаузен».

Із 2017 року переможець узяв 199 тис грн. на дорогу і 125 тис грн. на прокат вантажівок.

Конкурентами були старий підрядник «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка, раніше – депутата Харківської облради від Партії регіонів, а зараз – члена виконкому Харківської міськради, і єдиний суперник на обох минулих тендерах ТОВ «Стальконструкція Лтд».

Останнє належить ТОВ «ХСУ № 127» Леоніда Костюкова, Сергія Волохова та Леоніда Музики. Раніше частками Волохова і Музики у фірмі «ХСУ № 127» володіли директор «Стальконструкції Лтд» Микола Мєлєнцов і почесний громадянин Харківщини Сергій Євель. Останній є почесним членом ГО «Харківський клуб «Генерал» з вищезгаданим Олександром Харченком. Ще раніше частку Євеля у фірмі мав Андрій Константинов.