Дві фірми поділили між собою всі лоти на аукціонах Держгеонадр з продажу родовищ бурштину
29.12.2020   //  

Державна служба геології має намір укласти з ТОВ «Амберлайт» та «Хупо Се Трейд» про продаж їм для видобутку бурштину чотирьох спецдозволів на загальну суму 16,35 млн грн.

Такі результати аукціонів, що відбулися 23 грудня на «Прозорро. Продажі».

На аукціони було виставлено чотири бурштинових ділянки. Це «Клесів-2» та «Нетреба» в Рівненській області та «Лопатичі-1» і «Лопатичі-2» в Житомирській області. Спецдозволи передбачають геологічне вивчення надр, в тому числі дослідно-промисловою розробкою. Їх термін дії п’ять років.

У всіх чотирьох аукціонах по бурштиновим покладам взяли участь тільки «Амберлайт» та «Хупо Се Трейд». На торгах фірми поділили між собою лоти, «Амберлайт» зробила переможні пропозиції по ділянкам в Житомирській області, а «Хупо Се Трейд» – по Рівненській області.

По всім чотирьом лотам учасники діяли однаково. Фірма, яка не планувала вигравати, виставляла пропозицію приблизно на 10 тис грн. дорожчу від стартової ціни. А переможець відразу виставляв дорожчу в 11-13 разів пропозицію. Під час аукціонів конкуренти не змінювали свої ціни.

«Амберлайт» зареєстровано в Києві в березні 2020 року на Романа Руденка з Радомишля Житомирської області. Він також є власником ТОВ «Амбер-Груп», ТОВ «Амберпром», ТОВ «Амбербур», ТОВ «Амберкінг» та ТОВ «Бурштин Україна». Жодна з цих фірм не має спецдозволу на роботу з надрами.

Руденко – колишній перший заступник голови Радомишльської РДА. В 2015 році він балотувався до місцевої райрадивід Демократичної партії як комерційний директор ТОВ «Ансел» Олександра Дубінського зі Сквирівського району Київської області.

«Хупо Се Трейд» зареєстрована в жовтні поточного року в Києві, її власником та директором вказаний громадянин Словаччини Сергій Антонов.

В листопаді обидві фірми разом приймали участь в аукціоні на спецдозвіл для Будрійської ділянки бурштину в Житомирській області, де найбільшу ціну запропонувало ТОВ «Інфокор Україна». В підсумку, через не підписання протоколу у встановлені строки, переможець того аукціону спецдозвіл не отримав.