Завод «Фотоприлад» купив німецький верстат для обробки лінз вартістю 28 мільйонів
24.12.2020   //  

ДП Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад» ДК «Укрооборонпром» 21 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Анвард Індастрі Груп» про закупівлю лазерного верстата за 28,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом восьми місяців після отримання авансу в розмірі 50% у Черкаси поставлять п’ятикоординатний обробний центр MCG 150 CNC виробництва компанії «OptoTech Optikmaschinen GmbH» (Німеччина) для прецизійної обробки деталей із усіх видів оптичного скла. Комплектація включає спеціальний софт, шпінделі, систему аспірації, систему телеметричної діагностики, термостабілізатор, різні інструменти тощо. Крім того, підряд включає шефмонтаж, пусконалагодження, навчання персоналу покупця і здачу-приймання тестових деталей (лінз). Гарантійний строк експлуатації становить рік.

Нинішню закупівлю, яка не підпадає під дію закону «Про публічні закупівлі», провели за допороговою процедурою. Тому вона відбулась, хоча на неї прийшов лише один учасник.

Дніпровська «Анвард Індастрі Груп» є авторизованим постачальником виробника. Вона належить директору Олегу Вікторовичу Попову з Дніпра (не плутати з гендиректором ПрАТ «Систем Кепітал Менеджмент» Олегом Миколайовичем Поповим) та Олександру Нижнику з Дніпропетровщини. Із 2016 року фірма отримала підрядів на 52,02 млн грн.

Завод «Фотоприлад» розробляє і виробляє оптико-електронні прилади та спецтехніку.