«Порошенківець» дорого відремонтує аварійний будинок Верховний Ради за 95 мільйонів
23.12.2020   //  

Управління справами Апарату Верховної Ради України 16 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Саті-Нова Союз» капітальний ремонт аварійного адміністративного будинку за 95,01 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року підрядник має виконати капремонт восьмиповерхового аварійного адмінбудинку за адресою пров. Рильський, 8 у Шевченківському районі Києва. Зокрема заплановано демонтажні та ремонтно-оздоблювальні роботи, заміну ліфта, утеплення, влаштування підлог, вікон, дверей, фасадів, покрівлі, інженерних мереж, відеонагляду, мереж зв’язку (в тому числі урядового), протипожежних та охоронних систем.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, кабель вита пара cat. 6A S/FTP у невідомій оболонці замовили по 54,25 грн./м. В інтернет-магазинах такий мідний кабель можна знайти у продажу в оболонці PVC по 19,18 грн./м, в оболонці LSOH – по 21,35 грн./м, а в оболонці LSFROH – по 33,70 грн./м. Це принаймні в півтора раза дешевше.

Суміш Ceresit CT 190 Pro придбали по 11 грн./кг. На ринку ціни починаються із 7 грн./кг, що в півтора раза дешевше, а з приміткою «зима» – із 9,47 грн./кг, що трохи дешевше.

Вартість договору на 20% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 118,06 млн грн.

Закупівлю провели з третьої спроби. Про попередні два тендери можна прочитати тут.

Дві фірми пропонували трохи нижчі ціни, але їх відхилили, бо вони розрахували вартість софту з урахуванням  ПДВ та не надали частину розрахунків. Крім того, ТОВ «Класика комфорту» не принесло гарантійний лист про визначення ціни згідно з будівельними нормативами, а ПП «Сучасні будівельні технології-12» не зазначило ціну на 2021 рік.

Дорожчими конкурентами були дніпровське ТОВ «Експрес Плюс» Дмитра Кріська з Дніпра та столичне ТОВ «Тех Пром Сервіс» Вадима Куця із Чернігівської області.

Столична фірма «Саті-Нова Союз» (38949830) належить Євгену Коваленку і ексдепутату Вишгородської міськради від «Блоку Петра Порошенка» Михайлу Підвисоцькому, який також володіє київським ТОВ «Саті Нова Союз» (37634392). Директором переможця «Саті-Нова Союз» є Віталій Шлаган, а фірмою «Саті Нова Союз» керує Юрій Джурило.

Усього з грудня 2019 року переможець отримав державних підрядів на 177,31 млн грн.