«Укргазвидобування» влаштує автоматику на Червонодонецькій ДКС за 113 мільйонів
21.12.2020   //  

АТ «Укргазвидобування» 15 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Нафтогазхім Сервіс» монтажні роботи на 112,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До лютого 2021 року мають реконструювати «під ключ» першу ступень стиснення газу на Червонодонецькій дотискній компресорній станції ГПУ «Шебелинкагазвидобування» у селі Глазунівка Балаклійського району Харківської області. А саме змонтувати вузли виміру витрат газу, контрольно-вимірювальні прилади та автоматику, автоматизовану систему керування технологічними процесами, системи відеоспостереження, пожежного захисту і контролю та управління доступом. Гарантія на роботи складає десять років.

На устаткування під 63,48 млн грн., на будівельно-монтажні роботи – 47,18 млн грн., а на пусконалагоджувальні роботи – 2,14 млн грн. Найдорожчим устаткуванням є вузол комерційного обліку паливного газу 302-БЗГП вартістю 17,29 млн грн. за комплект.

Ціна угоди всього на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 113,38 млн грн.

Столична інжинірингова компанія «Нафтогазхім Сервіс» на чолі з Юрієм Григоренком належить киянину Кирилу Желібо, який колись керував ТОВ «Укрпожснаб» Віталія Онищенка і Ганни Карижської. Усього з 2017 року переможець отримав державних підрядів переважно в системі «Укргазвидобування» на загальну суму 335,42 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом переможця «Нафтогазхім Сервіс» було маріупольське ТОВ «САП-Інжиніринг» маріупольця Владислава Оніщенка і харків’янина Віталія Малишкіна, яким керує Вадим Олійников. Ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Чотири фірми не допустили до торгів. ТОВ «Нафтогазмонтаж» не подало кошториси без цін, антикорупційну програму і наказ про призначення уповноваженого з неї. А ТОВ «ІВП Тріада», ТОВ «Компанія Антаріус» і ТОВ «УА Систем» відхилили за рішенням АМКУ по скарзі «Нафтогазхім Сервіс», бо їхні банківські гарантії не враховували останню редакцію тендерної документації. «УА Систем» безуспішно скаржилась на допущених конкурентів.

Держаудитслужба перевірила закупівлю і вирішила, що замовник повинен був відхилити «Нафтогазхім Сервіс» і «САП-Інжиніринг» також, бо їхні банківські гарантії не містили інформації про умови повернення забезпечення. Потім закупівлю довелось би відмінити через відхилення всіх учасників. Однак замовник відповів, що тендерна документація вимагала, щоб банківська гарантія забезпечувала умови повернення забезпечення, а не містила інформацію про умови повернення забезпечення. До того ж, як він зауважив, у гарантіях було сказано, що відносини за ними регулюються чинним законодавством.

Крім того, ДАСУ вказала, що «Нафтогазхім Сервіс» подав відгук російською мовою без перекладу українською мовою. Замовник відповів, що це був відгук до одного з чотирьох аналогічних договорів, тоді як вимагалось два аналогічні договори, і помилка несуттєва.