У провадженні щодо вбивства нотаріуса продовжили строк досудового розслідування
21.12.2020   //  

Придніпровський районний суд м. Черкаси продовжив строк досудового розслідування у справі щодо вбивства приватного нотаріуса Смілянського міського нотаріального округу Антоніни Пешехонової до 16 березня 2021 року. Про це свідчить судова ухвала від 14 грудня 2020 року. Про продовження строку клопотав слідчий СУ ГУНП в Черкаській області, за погодженням з прокурором відділу Черкаської обласної прокуратури.

Як стверджував слідчий, у межах провадження №12018250230000543 від 16 березня 2018 року ще треба встановити вбивцю,  провести НСРД – негласні слідчі (розшукові) дії, після проведення цих дій призначити порівняльну судово-психологічну експертизу з наявними в матеріалах провадження відеозаписами, а все це ще не зроблено.

За даними судового реєстру, тіло нотаріуса Антоніни Пешехонової виявили 16 березня 2018 року близько 12 год. 30 хв. на її робочому місці в будинку № 32 по вул. Незалежності (колишня назва – вул. Леніна) у м. Сміла Черкаської області. На тілі були ушкодження у вигляді рубаної рани лобової частини голови.

Під час слідчих дій виявили і вилучили 5 слідів низу взуття, але висновок експерта показав, що ідентифікувати взуття можна лише при порівняльному дослідженні із взуттям, яким вони були залишені. Також на місці злочину виявили 7 слідів рукавичок, щодо яких експерти теж сказали, що ідентифікувати рукавички можливо лише при порівняльному дослідженні із рукавичками, якими вони були залишені.

Ще експертиза показала, що механізм врізного замка вхідних дверей чи то квартири, чи то офісу нотаріуса були у несправному стані. Правоохоронці також знайшли гаманець та ключницю із ключем, експерт показав, що один слід пальців рук залишений покійною, а три сліди пальців рук залишені невстановленою особою чи особами.

Судовий реєстр містить відомості, що слідство направляло запит та долучало до матеріалів провадження відповіді з приводу осіб, які зверталися щодо травм лівої ноги до Смілянської Центральної районної лікарні. В межах провадження слідство також проводило обшуки, вилучало записи відеокамер та інформацію в операторів мобільного зв’язку, допитувало свідків, проводило НСРД, але такі дії не допомогли встановити, хто ж насправді є вбивцею.

10 вересня 2020 року суд уже продовжував строк досудового розслідування у цьому провадженні до 16 грудня 2020 року.