Резніченко віддасть за амбулаторію 9 мільйонів юристу Олійника
17.12.2020   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації 3 грудня повідомило про намір укласти договір з ТОВ «Всебуд 4» щодо будівництва амбулаторії за 8,76 млн грн. Про це написала Олена Скобцева у «Інформатор. Гроші» з посиланням на «Прозорро».

До кінця 2021 року фірма повинна збудувати амбулаторію на 1 лікаря без житла в селі Хутірське Петриківського району Дніпропетровської області.

У конкурсі взяли участь дві фірми: ТОВ «Будівельна компанія Дорпроект Буд» та «Всебуд 4». Найвигіднішою була пропозиція останньої – 8,76 млн грн. Зараз компанія «Всебуд 4» чекає на підписання договору.

ТОВ «Всебуд 4» зареєстрували в Дніпрі 11 років тому. До кінця 2019 р засновниками фірми були керівник Володимир Смеля та Людмила Школьна. Рік тому до складу засновників «Всебуд 4» увійшов Олексій Зосименко.

Олексій Зосименко – адвокат і є одним із засновників і директором фірми ТОВ «Юстус-Консалтинг» і адвокатського об’єднання «Юстус». Останню компанію в своїх деклараціях вказував голова Дніпропетровської облради попереднього скликання Святослав Олійник (декларації можна подивитися тут і тут). Крім цього, разом з Олійником, Зосименко зареєстрований як бенефіціар ТОВ «Українські медіа системи».

Зосименко був головою центральної ради політичної партії «За майбутнє» і головою Дніпропетровського обласного філіалу. Святослав Олійник був головою цієї партії, коли вона називалась «Україна майбутнього». Наразі ПП «За майбутнє» очолює людина бізнесмена Ігоря Коломойського, нардеп Ігор Палиця.

Крім цього, Олексій Зосименко керує благодійним фондом «Гуманітарний рух Святослава Олійника Культурна столиця». Також, коли Олійник був нардепом, то Зосименко був його помічником.

З новим засновником фірма «Всебуд 4» виграла тендерів на 73,5 млн грн.

Від «Наших грошей»

Засновником та керівником ТОВ «Будівельна компанія Дорпроект Буд» з Дніпра є Ольга Варакута. Фірми не торгувалися під час аукціону.

16 грудня новим головою Дніпропетровської обласної ради став Микола Лукашук (депутат від «Слуги народу», земляк президента України Володимира Зеленського із Кривого Рогу). Кандидатура Лукашука була єдиною. Кандидатуру колишнього голови облради Святослава Олійника не висували. Хоча Олійник у серпні очолив обласний виборчий список партії «Слуга народу».

11 грудня новим головою Дніпропетровської ОДА став Валентин Резніченко, який вже займав цю посаду у 2015-2019 роках.