«Муніципальна охорона» Кличка вперше замовила травматичні пістолети на 2 мільйони
17.12.2020   //  

КП «Муніципальна охорона» Київради 14 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Гавілан Груп» травматичних пістолетів з аксесуарами на 1,94 млн грн. Цей замовник закупив травматичну зброю вперше. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 76 травматичних пістолетів FLARM 910 виробництва ТОВ «Фларм» по 23 500 грн. Зараз в інтернет-магазинах їхні ціни різняться в межах 22 50025 785 грн.

До пістолетів купили таку ж кількість магазинів по 690 грн., поясних кобур по 600 грн., страхувальних шнурів по 330 грн. і наборів для чищення та обслуговування по 270 грн.

Крім того, до пістолетів замовили ще й 20 кобур прихованого носіння по 480 грн.

Спочатку договір також передбачав поставку 240 патронів з гумовими кулями Терен 3Ф виробництва ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Еколог» по 270 грн./шт. На ринку вони коштують в рази дешевше – по 12 грн./шт. Однак наступного дня патрони прибрали додатковою угодою, тож вартість договору зменшилась із 2,00 млн грн. до 1,94 млн грн.

Переможна пропозиція була всього на 8 грн. нижчою за очікувану суму в 2,00 млн грн.

ТОВ «Прапорщик Груп» запропонувало трохи нижчу ціну – 1,98 млн грн. Замовник його відхилив, бо воно не надало більшість документів, які вимагала тендерна документація.

Дорожчим конкурентом було львівське ПП «Еліста-1» Ярини Служалої, яким керує Захар Служалий. Ці двоє місцевих жителів також удвох володіють ТОВ «Фреш» і ТОВ «Шерф».

Директором вінницької фірми «Гавілан Груп» є Іван Слободянюк, який до 2017 року був комерційним директором КНВО «Форт» МВС України. Фірмою володіють його дружина Тетяна Слободянюк, Лариса Слободянюк, яка, ймовірно, є донькою, та Лариса Ковалик.

Загалом із 2016 року переможець отримав державних підрядів на суму 6,52 млн грн.

Столичний «Фларм» збирає травматичні пістолети FLARM T910 із комплектуючих виробництва «Grand Power s.r.o» (Словаччина). Засновниками «Фларм» є директорка Наталія Саркісян, яка також володіє ПП «Крістана», та Рустам Джамбулатов, на якого свого часу реєструвалися кілька скандальних фірм. Наприклад, «ТД «Еліт Сервіс», яка у 2010 році стала однією із чотирьох фірм, які Мін’юст часів Олександра Лавріновича призначив монополістами на реалізацію конфіскатом. Він значився керівником фірми політика Гарегіна Арутюнова, якого ЗМІ пов’язують з кримінальним світом Дніпра.