Ветеринарний держінститут купив топовий смартфон iPhone 12 Pro Max за 48 тисяч
16.12.2020   //  

Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів Держпродспоживслужби 11 грудня уклало угоду з ТОВ «Розетка.УА» про закупівлю одного смартфона вартістю 48 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять один мобільний телефон Apple iPhone 12 Pro Max. Це найдорожча флагманська модель, представлена два місяці тому – в жовтні 2020 року. Обсяг вбудованої пам’яті невідомий, однак ціна відповідає варіанту із 256 ГБ пам’яті на сайті «Розетка».

Смартфон має екран OLED Super Retina XDR діагоналлю 6.7″, процесор Apple A14 Bionic, корпус із нержавіючої сталі та скла, потрійну основну та фронтальну камери по 12 МП зі стабілізацією, які дозволяють знімати відео у форматі 4K. Він підтримує стандарти зв’язку до 5G включно та оснащений сканером LIDAR для роботи з доповненою реальністю.

Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів очолює Анатолій Головко. Це провідна установа в галузі розробки, експертизи, реєстрації та контролю якості ветеринарних імунобіологічних препаратів. Інститут створено у 1998 р. на базі Київського філіалу ДНДКІ ветеринарних препаратів і кормових добавок. На сьогодні в Інституті працює 90 співробітників, із них – 1 академік НААН України, 1 член-кореспондент НААН України, 6 докторів та 14 кандидатів наук.

Головою Держпродспоживслужби є Владислава Магалецька.