«Прозорро» замовило колишньому члену команди послуги підтримки на 12 мільйонів
15.12.2020   //  

ДП «Прозорро» 1 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «МК-Консалтинг» підтримку й адміністрування на 11,89 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Послуги з підтримки та адміністрування інформаційно-телекомунікаційної системи «Prozorro» надаватимуть протягом 14 місяців із грудня по січень 2022 року включно.

Виконавець повинен забезпечувати роботу системи цілодобово сім днів на тиждень, реагувати на нештатні ситуації, збирати параметри роботи серверів і масштабувати їх ресурси для забезпечення якісної роботи без зміни архітектурного рішення системи.

У робочий час він має реагувати на критичні збої в роботі системи протягом 15 хвилин, відновлювати сервіс протягом двох годин і повністю усувати проблему протягом доби.

Ставки погодинної оплати спеціалістів різняться у межах 610-680 грн. без ПДВ залежно від їхньої спеціальності. Найменша ставка – у Middle PHP, JS, найбільша – у Team Lead.

Вартість договору на 15% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 14,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було харківське ТОВ «Прозорі рішення», яким володіє та керує Олексій Радченко з-під Харкова, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. В якості ФОПа Радченко отримав підрядів у ДП «Прозорро.Продажі», Запорізького державного та Івано-Франківського національного медуніверситетів на 5,91 млн грн.

Столичну «МК-Консалтинг» заснував у березні 2017 року Максим Корженевський із Києва. В лютому 2017 року він давав «НВ» інтерв’ю як член команди «Prozorro», до якої приєднався в 2016 році. За його словами, він починав роботу там безкоштовно.

Зараз фірмою керує киянин Сергій Калінічев. Усього з 2018 року вона отримала підрядів на 54,03 млн грн. Переважно у ДП «Прозорро» та ДП «Прозорро.Продажі», а решту – в МОЗу та ДП «Інформаційні судові системи». Крім того, Максим Корженевський у якості ФОПа в 2018-2019 роках отримав два підряди ДП «Прозорро» і МОЗу на 1,25 млн грн.