АЕС знову дозволила улюбленим підрядникам розіграти тендер, тепер на будматеріали за 4 мільйона
15.12.2020   //  

ВП «Запорізька атомна електрична станція» ДП «НАЕК «Енергоатом» 24 листопада замовило ТОВ «Вєлєс-МК» низку будівельних матеріалів вартістю 4,12 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на дані системи «Прозоро».

Переможець має поставити до кінця року мінераловатні плити та теплоізоляційні мати різних розмірів і товщини, пристінні кутки, замки врізні та накладні, дверні доводчики, тощо. У договорів вказуються виробники будматеріалів, проте не зазначається їхня модель.

Єдиним конкурентом «Вєлєс-МК» на тендері було ТОВ «Компанія системної інтеграції» з дорожчою на 16 тис грн пропозицією. Обидві фірми під час аукціону своїх цінових пропозицій не змінювали.

Дніпровське «Вєлєс-МК» належить Валерію Будішевському.

«Компанія системної інтеграції»  Олександра Краєва зареєстрована також в Дніпрі – на вул. Мукаша Салукунова, 25, кімната 308. У цьому ж будинку та офісах 306-308  раніше розташовувалося  ТОВ «Науково-виробничий центр “Компсі», а на сайті цієї фірми зазначалося, що вона входить до складу холдингу «Компанія системної інтеграції» (скорочена назва «Компсі»).

Фірмою «НВЦ «Компсі» раніше співволодів Володимир Шалапута, його офіційний номер як ФОП – 067-664-73-97. Цей же номер контактним на одному з тендерів вказувало «Вєлєс МК». Водночас єдиним конкурентом «Вєлєс МК» на тій закупівлі було ТОВ «Торговий дім «Попкорн компані». Останнє зареєстроване також у Дніпрі, на вул. Стартовій, 20, тут же зареєстроване ТОВ «Попкор компані», де власником є згаданий Володимир Шалапута.

«Компанія системної інтеграції» загалом отримало 12 підрядів на 64,8 млн грн – усі від вказаного підрозділу АЕС. На закупівлях фірма найчастіше зустрічалася з «Вєлєс-МК» – 18 разів (отримало підрядів на 31,6 млн грн – усі від АЕС). На другому місці значиться ТОВ «Універсал МТЗ» – 13 разів (отримало підрядів на 37,6 млн грн – усі від АЕС). Як писали раніше «Наші гроші. Запоріжжя», ТОВ “Компанія системної інтеграції” вказувало спільний номер та адресу – Дніпро, вул. Мукаша Салукунова, 25/308 – з консалтинговим центром «Нові рішення». Спільний номер з цим центром також вказувало «Універсал МТЗ».

В будинку на вул. Мукаша Салукунова, 25 зареєстроване і ТОВ «Плюс-Маркет», яке розігрувало тендер від АЕС з «Компанія системної інтеграції».

Також офіс 306 своєю адресою вказує «CompSI» (скорочена назва “Компанія системної інтеграції”). Основна задекларована діяльність цієї фірми – «створення, підтримка, і корпоративне супроводження інформаційних систем і мережевої інфраструктури клієнтів» (зокрема, пропонують хмарні платформи та системи віддаленого управління).