Фірма лікаря-ортопеда продала рідній лікарні захисні костюми з націнкою в 40%
14.12.2020   //  

КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради 7 грудня уклало угоду з ТОВ ТОВ «Хейлінг Лайф» на постачання костюмів біологічного захисту на 324 тис грн.

Про це написала Наталія Іжицька для «Житомир.Інфо».

З гідно з договором, замовлено костюми біологічного захисту одноразового використання, виготовлені з матеріалу нетканого поліпропіленового з щільністю 45 гр/кв м. Фірма зобов’язалася поставити 1350 таких костюмів по ціні 240 гривень за кожен. Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Того ж  дня КНП «Любарська центральна районна лікарня» Любарської районної ради Житомирської області закупила у «Хейлінг Лайф» ідентичні костюми біологічного захисту значно дешеве – по 179 грн./шт. Всього угода передбачає постачання тисячі захисних комплектів. Тобто, в один день «Хейлінг Лайф» уклала дві угоди з мед закладами в Житомирській області на ідентичні комплекти захисного одягу з різницею в ціні в 40%.

Журналіст Житомир.info зателефонувала до власника «Хейлінг Лайф» Сергія Овчарука, щоб дізнатися, чому різниться ціна на костюми. За його словами, що у видання невірна інформація (в «Прозорро» розміщено договір з невірною інформацією). Овчарук обіцяв переглянути договір, однак так і не перетелефонував.

Це перші закупівлі  «Хейлінг Лайф», до цього фірма участі у закупівлях не брала. Вона була заснована трохи менше місяця до укладання угод – 11 листопада 2020 року в Житомирі по Чуднівському шосе,1 та спеціалізується на роздрібній торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах.

Власник «Хейлінг Лайф» Сергій  Овчарук – лікар ортопед-травматолог згаданого замовника дорожчих комплектів захисту КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради. Паралельно Сергій Овчарук є медичним директором медцентру «Хейлінг», який знаходиться за однією адресою з ТОВ «Хейлінг Лайф» – Чуднівське шосе, 1.

Після публікації мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що комунальна «Лікарня №1» розриває договір з «Хейлінг Лайф», а сама фірма була внесена до «чорного списку» небажаних підрядників. Станом на вечір 10 грудня в «Прозорро» не було інформації про розірвання договору.

Нагадаємо, 19 листопада 2020 року Житомир.info оприлюднив розслідування про закупівлю КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради захисних комбінезонів з переплатою в 150% понад ціну виробника. Після публікації прокуратура відкрила кримінальне провадження через можливе завищення цін.