COVID-19. «Медзакупівлі» найдешевше купили експрес-тести на антиген коронавірусу
14.12.2020   //  

ДП «Медичні закупівлі України» Міністерства охорони здоров’я України 10 грудня уклало угоду з ТОВ «Санімед-М» про закупівлю експрес-тестів на антиген коронавірусу вартістю 230,55 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч на умовах DAP (без розмитнення) на склад замовника поставлять 1,50 млн експрес-тестів Standart Q COVID-19 Ag Test виробництва «SD Biosensor» (Корея) для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 у мазках із носу та зіва по 154 грн.

Ціна у півтора-два раза нижча від менших закупівель таких тестів іншими замовниками.

У листопаді Центральна поліклініка МВС замовила в іншого постачальника значно меншу партію із 11 650 таких самих тестів Standart Q COVID-19 Ag удвічі дорожче – по 300 грн.

Крім того, Управління охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради купило ще меншу партію з 10 тис інших тестів Panbio COVID-19 на антиген від «Abbott Rapid Diagnostics Germany GmbH» (Німеччина) у півтора раза дорожче – по 240 грн. Детальніше про закупівлі тестів на антиген на Заході України читайте в новинах «Наші гроші.Львів»: «У лікарнях з’явилися тести на коронавірус нового покоління по 165-300 грн» та «Чи Львів переплатив за швидкі тести для виявлення коронавірусу».

Також КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 5» Криворізької міськради купило 5 250 тестів невідомого виробника на антиген майже вдвічі дорожче – по 280 грн.

Харківською «Санімед-М» володіють директорка Олександра Українець, Октавіан та Ганна Матковскі з Харкова і Хідег Робертіно Кетелін із Румунії. Ганні Матковіскі також належить ТОВ «Фірма «Мідас», а Октавіану Матковскі – ТОВ «Патріот Імпекс Груп».

Раніше з 2018 року компанія отримала дрібних державних підрядів на 1,62 млн грн.