У Бондаренка зіллють 33 мільйона на дорогу учаснику «тендерної змови», який конкурував з фігурантом кримінальної справи
13.12.2020   //  

Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради 4 грудня повідомив про намір укласти договір з ТОВ «Автомагістраль-Центр» про ремонт ділянки вулиці Добровольського від бульвару Шевченка до вулиці Сагайдачного за 33,21 мл грн. Про це пише «18000».

Видання зазначає, що з першого разу тендер провести не вдалося. Тоді замовник відхилив пропозиції «Автомагістраль-Центр» та ТОВ «Колтех-Транс» через недостовірну інформацію у пропозиції та відсутність забезпечення пропозиції. Повторний тендер був оголошений у жовтні і на нього подалися ті ж самі учасники.

Згідно з техзавданням, роботи передбачають облаштування дорожнього покриття проїзної частини, з’їздів, зупинок та стоянок, покриття плиткою пішохідної зони, озеленення території, нанесення дорожньої розмітки та встановлення знаків.

Дешевшу пропозицію у 33,21 млн грн. подало товариство «Автомагістраль-Центр». Нині триває процедура кваліфікації переможця.

ТОВ «Автомагістраль-Центр» належить родині відомого черкаського будівельника Анатолія Бурського.

У серпні 2017 р. це підприємство отримало трирічний тендерний бан від Антимонопольного комітету України через участь у змові та порушення економічної конкуренції. Причина  – тендер на ремонт вул. Менделєєва у 2016 р. Тоді «Автомагістраль-Центр» розіграла його з іншою компанією сім’ї Бурських – «Новобуд-2008».

Проте у серпні 2018 року «Автомагістраль-Центр» скасувала рішення АМКУ через Київський господарський суд.

Після цього підприємство звернулося до суду щодо стягнення на свою користь 668 тис грн. з міського бюджету як відшкодування вартості підрядних робіт за договором на ремонт вулиці Менделєєва.

Єдиний конкурент «Автомагістраль-Центру» – товариство «Колтех-транс».

ТОВ «Колтех-транс» належить родині Сергія Колесніченка, який нещодавно доєднався до політичної команди мера Черкас Анатолія Бондаренка. Підприємства родини Колесніченків є одними із фаворитів місцевих комунальників. Крім того, їх підозрюють у розкраданні 1,5 млн грн. бюджетних коштів під час ремонту вуличної мережі міста.

Згідно з матеріалами порталу Dozorro, лише цього року «Колтех-Транс» отримав від замовників з міськради та комунальних підприємств Черкас 18 підрядів на загальну суму у 126 млн грн. Більше половини з цієї суми – від департаменту архітектури та містобудування.

Від «Наших грошей»

Згідно з «Прозорро», у 2017-2018 рр. ТОВ «Автомагістраль-Центр» виграв тендерів на 8,41 млн грн.