Уряд призначив дорожника з Львівської ОДА в «Укртрасбезпеку» першим замом до «криворізького» начальника
09.12.2020   //  

Кабінет міністрів 9 грудня призначив першим заступником Голови Державної служби України з безпеки на транспорті Романа Кокотайла.

Декларація кандидата на посаду в «Укртрансбезпеці» Кокотайло подав ще у вересні, а наступного місяця уряд погодив пропозицію міністра інфраструктури Владислава Криклія призначити Кокотайла на керівництво «Укртрансбезпеки» на період карантину (без конкурсу).

В декларації Роман Кокотайло вказав, що до цього він працював тво директора Департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської обласної державної адміністрації.

За даними «Zahid.net», Роман Кокотайло перейшов працювати тимчасовим керівником згаданого департаменту ще у вересні в 2015 року, тоді йому було 23 роки. До цього він працював у відділах комунального господарства Шевченківської та Залізничної райадміністрацій Львова. А потім у лютому 2015 року став консультантом патронатної служби ЛОДА, потім головним спеціалістом департаменту ЖКГ ЛОДА. В цей час ОДА очолював Олег Синютка, а нинішній голова уряду Денис Шмигаль на той момент залишив робот у в обладміністрації.

Після президентських виборів Кокотайло розмітив на Work.ua резюме для пошуку роботи. А з березня цього року активно на своїй сторінці в Facebook висвітлював реалізацію в регіоні президентської програми «Велике будівництво», в травні припинив вести сторінку.

З декларацій відомо, що він був одружений на співробітниці патрульної поліції Вікторії Кокотайло, нині посадовець декларує тільки їх спільну дочку. Також Роман Кокотайло має у власності квартиру у Львові, її власниками також вказані його батьки.

Батько Олег Кокотайло, подає декларації як заступник керівника з виробничих питаньна підприємства ДП «Укрспирт» у Львівській області. А мати Марія Кокотайло зареєстрована ФОП з основним видом діяльності «надання послуг парикмахерських та салонів краси».

Нагадаємо, 23 вересня уряд призначив керівником Укртрансбезпеки Єгора Прокопчука, який до цього проживав в Кривому Розі та з 2016 року працював на ДП «Кривбаспромводопостачання». До переїзду в Кривий Ріг він проживав в Одесі та невдало балотувався до Одеської ОДА від «Довіряй ділам» Геннадія Труханова. Нині Прокопчук є керівником ГО «Центр захисту одеситів», співзасновником якої є уродженець Кривого Рогу Констянтин Усов, якого Київрада нещодавно погодила на заступника міського голови. Пропопчук був помічником Усова в Верховній Раді.

Єгор Прокопчук задекларував себе співвласником родинних фірм  ТОВ «Деп-Інвест» та ТОВ «ЦЗО консалтінг». Його дружина Валерія Прокопчук як ФОП задекларувала дохід в 2019 році від підприємницької діяльності в розмірі 762 тис грн.

Нагадаємо, з  Кривого Рогу і голова парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кісєль. Саме його дружині президент Володимир Зеленський (земляк Кісєля) продав ділянку і нерухомість  за 13,47 млн грн.