Укравтодорівці віддали Палію ремонт мосту за 63 млн, не оприлюднюючи ціни на будматеріали
04.12.2020   //  

30 листопада Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області уклала договір з ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС»  (УПП ІІ «УПС»)  з капремонту шляхопроводу з підходами на км 228+703 автодороги М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта за 63,24 млн гривень. Про це повідомляється в системі «Прозорро». Підрядник має виконати роботи до кінця 2021 року.

Окрім ТОВ «УПП ІІ«УПС»  в тендері брало участь лише ТОВ «Автомагістраль-Південь», за такої конкуренції очікувальна вартість закупівлі з 64,34 млн гривень зменшилась всього на півтора відсотки.

Як зазначено в Додатку № 3 до договору «Договірна ціна», сукупна вартість матеріальних ресурсів (з ПДВ) складає 48,96 млн гривень, або 77% від загальної ціни контракту.  Ні підрядник, ні замовник не оприлюднили ціни основних будівельних матеріалів.

САД у Дніпропетровській області намагалась ще в серпні провести закупівлю для капремонту шляхопроводу за тією ж очікуваною вартістю, проте тоді брати участь у тендері ніхто не зголосився.

Для «УПС» це третій тендер на дорожні роботи, отриманий з початку року. Замовником всіх його  підрядів виступає САД у Дніпропетровській області. Перед цим «УПС» виграло підряд у кінці жовтня на 287,96 млн гривень. Незважаючи на суттєвий обсяг закупівлі, конкуренцію на торгах склала йому лише «Автомагістраль-Південь». Як писали раніше «Наші гроші», під час торгів конкурент не знижував ціну, тим самим дав можливість «УПС» спокійно перемогти з завищеними цінами на будматеріали.

Закупівлю САД у Дніпропетровській області на 405 млн гривень «УПС» виграло 1 липня. Тоді його конкуренти ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Ростдорстрой» також дивно себе повели на торгах – в процесі аукціону «Ростдорстрой» не знижував ціну взагалі, а «Автомагістраль-Південь» впала у ціні менше ніж на 1%.

ТОВ «УПП ІІ «УПС» було засновано у 1996 році в Дніпрі. З 2006 року в його засновниках фігурує Тарас Палій, син колишнього гендиректора ДП «Дніпропетровський облавтодору» Миколи Палія. З серпня 2018 року єдиним офіційним власником «УПС» виступає Дмитро Гончаров, який з лютого по серпень 2016 року був керівником Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області. З червня поточного року Тарас Палій значиться директором «УПС».

З початку року ТОВ «УПП ІІ «УПС» отримало тендерів від САД у Дніпропетровській області на 853,42 млн гривень.