Що ви знаєте про залежність АМКУ? (миттєвий інтерактивний тест)
30.11.2020   //  

«Ліга антитрасту» пропонує пройти тест на визначення знань про антимонопольні особливості України та місце Антимонопольного комітету за рівнем незалежності у світовому рейтингу за методом Стефана Фойгта.

Якщо обрана вами відповідь позеленіє – ви правильно відповіли на це питання. Якщо почервоніє – ви помилились. Вказані проценти – це скільки людей у цьому тесті відповіли на питання саме таким чином. Тест абсолютно анонімний для всіх учасників.

У 2006 році німецький економіст Стефан Фойгт разом із Міжнародним центром економічних досліджень визначив свої індикатори незалежності конкурентних відомств. І  запропонував всім конкурентним відомствам, які є членами Міжнародної мережі з питань конкуренції, заповнити анкету з урахуванням чотирьох нових індикаторів. Ці індикатори враховують юридичну і фактичну незалежність конкурентних відомств 57 країн, які мають свій закон про конкуренцію.

Зараз цей тест є дуже актуальний тому, що вперше за багато років Україна підійшла до реформи Антимонопольного комітету та вперше пообіцяла МВФ до весни 2021 року зробити відомство незалежним від олігархів. Ми обов’язково покажемо результати тесту народним депутатам перед тим, як вони зберуться йти на чергові компроміси з монополістами.