Водгосп замовив фавориту розчистку каналу за 30 мільйонів, відхиливши 4 дешевші пропозиції
21.11.2020   //  

ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» 16 листопада замовило ПрАТ «Пересувна механізована колона-15» «Дунайводбуд» капремонт по розчистці протоки каналу «Громадський», для поліпшення водообміну озер Катлабух та Саф’яни Ізмаїльського району за 30,00 млн грн. Про це пише «Думская» з посиланням на «Прозорро».

У конкурсі з початковою вартістю 31,88 млн грн. взяли участь шість фірм: ПП «Кривбастех», ТОВ «Меш Інвест», ДП «Ізмаїльське управління водного господарства», ТОВ «СМУ-22», «Пересувна механізована колона-15» «Дунайводбуд»  і ПрАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24».

Переможцем конкурсу стало «Дунайводбуд»» (керівник Олексій Бабенко), яке заявило найбільшу суму – 30,00 млн грн. Пропозиції чотирьох дешевших учасників були відхилені з різних причин.

Згідно з підписаним договором, генеральний підрядник зобов’язаний виконати роботи з розчищення каналу до кінця 2022 року.

Видання нагадує, що шлюзований канал «Громадський» служить для водообміну системи Старонекрасівских плавнів, в яку входять озера Катлабух, Саф’яни та Лунг, з річкою Дунай. Унаслідок замулення каналу вода в плавні майже перестала надходити, і рівень в них на даний момент опустився значно нижче т.зв. мертвого об’єму. Озеро Сап’яни настільки обміліло, що в деяких місцях висохло і розтріскалося дно.

Від «Наших грошей»

ПП «Кривбастех», ТОВ «Меш Інвест», ДП «Ізмаїльське управління водного господарства», ТОВ «СМУ-22» пропонували 24,70 млн грн., 27,74 млн грн., 27,75 млн грн. та 29,40 млн грн. відповідно.

Пропозиція ПП «Кривбастех» буда відхилена через те, що вона не містила елетронно-цифрового підпису чи кваліфікованого цифрового підпису уповноваженої особи. ТОВ «Меш Інвест» та ДП «Ізмаїльське управління водного господарства» не надали частину розрахунків, а ТОВ «СМУ-22» – частину необхідної документації. «Спеціалізоване монтажне управління №24» запропонувало вищу від переможця суму – 30,56 млн грн.

Основна частина акцій ПрАТ «Пересувна механізована колона-15» «Дунайводбуд» належить Олексію Вікторовичу Бабенко. Раніше 15% належало Віктору Бабенко. Як повідомляли ЗМІ, Віктор Бабенко загинув у автокатастрофі у березні 2013 року. В минулому Віктор Бабенко був заступником голови Державного комітету водного господарства України.

Чоловік з ПІБ Олексій Вікторович Бабенко був помічником народного депутата 6 скликання Олександра Дубового (Блок Юлії Тимошенко).

Згідно з «Прозорро», у 2017-2020 рр. «Дунайводбуд» отримав 59 замовлень на загальну суму 298,65 млн грн., з них 6 підрядів на загальну суму 97,82 млн грн. – від ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів».