Підлеглі Труханова купили у фаворита новорічні цукерки вдвічі дорожче від «Укрпошти»
20.11.2020   //  

Департамент освіти та науки Одеської міської ради 20 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Проект Інвест ХХІ» про постачання дитячих новорічних подарунків за 7,18 млн грн. (тут і далі ціни без ПДВ). Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 11 грудня у дитсадки і школи поставлять 97 992 подарунки вагою 400 г для дошкільнят і учнів 1-6 класів по 72,70 грн./шт. Картонна упаковка з новорічним малюнком, вітанням і символікою Одеси містить листівку, вафлю «Світоч Артек», 16 глазурованих шоколадом цукерок і 7 карамельних та желейних цукерок. Виробниками цукерок є фабрики «Рошен».

Таким чином, ціна подарунка в перерахунку на один грам становить 18,18 копійок.

Днями АТ «Укрпошта» замовило іншій фірмі втричі меншу партію подарунків більшою вагою 700 г по 70,80 грн./шт. Подарунки поставлять за адресою профспілки пошти в Києві. Картонна упаковка у формі вантажівки зі складаною кабіною міститиме 59 різних цукерок виробництва компаній «Рошен», «АВК», «Аметист» і «Конфітрейд», серед яких переважають глазуровані. Ціна за грам склала 10,11 копійок, що на 80% дешевше.

Крім того, мерія Одеси також замовила 352 подарунки вагою 500 г для дітей-сиріт по 162 грн. М’яка іграшка-рюкзак містить листівку, вафлю «Світоч Артек», 20 глазурованих шоколадом цукерок і 9 карамельних та желейних цукерок виробництва фабрик «Рошен».

Ціна угоди мерії Одеси на 1% нижча за планову суму, тоді як пошта зекономила 21%.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Фабрика смаку» зі статутним капіталом 1 тис грн., яке належить Ігорю Левінзону і Тетяні Голубіній. Фірма замикає Топ-10 підрядників Одеської мерії у 2017-2020 роках. У ЗМІ її пов’язували з екснардепом Олександром Пресманом.

Постачальник продуктів «Проект-Інвест ХХІ» зайняв п’яте місце у Топ-10 підрядників Одеської мерії у 2017-2020 роках. Його засновницею є Наталія Фомина, котра також є співвласницею будівельної компанії ТОВ «Ді Ес Джі Девелопмент Енд Інвестментс».

За даними місцевих ЗМІ, ця фірма входить до групи «ГЕРЦ» Констятина Ткача, який користується підтримкою з боку нині переобраного мера Одеси Геннадія Труханова.

Нагадаємо, поліція підозрює посадовців нинішнього замовника Департаменту освіти та науки Одеської міськради розкраданні коштів через завищення очікуваної вартості на тендерах та створення умов для перемоги в них зокрема фірми «Проект-Інвест ХХІ».